کاشت مو برای همه افراد مناسب نیست و در صورتی که قصد انجام کاشت مو طبیعی را دارید باید قبل از اقدام به این عمل توسط پزشک متخصص کاشت مو ویزیت شوید تا شرایط مورد نیاز برای انجام پیوند مو توسط پزشک مورد بررسی قرار بگیرد و در صورتی که شرایط مورد نیاز برای کاشت مو را داشتید، میتوانید کاشت مو انجام دهید.
اگر میخواهید کاشت مو انجام دهید و این سؤال در ذهن شما ایجاد شده است که “چه کسانی نمیتوانند کاشت مو انجام دهند؟” یا “چه کسانی کاندید کاشت مو نیستند؟” ما در این مطلب قصد داریم این سؤالات را به طور کامل پاسخ دهیم. در صورتی که همچنان ابهام یا سؤالی در این زمینه برای شما هست میتوانید سؤالات خود را در انتهای مطلب بپرسید و در سریعترین زمان ممکن پاسخ آن را از پزشکان کلینیک سینایار دریافت کنید.
آیا کاشت مو برای همه افراد مناسب است؟
برای کسانی که ریزش مو را تجربه میکنند، جراحی کاشت مو یک راهحل دائمی است که نتایج طبیعی را برای مردان و زنان به طور یکسان ارائه میدهد. با این حال به دلایل مختلف همه کاندیدای این روش نیستند.
هنگامی که موهای خود را برای همیشه از دست میدهید، میتوانید از این واقعیت که کاشت مو وجود دارد، احساس راحتی کنید. افرادی که در اوایل 20 سالگی شروع به ریزش مو میکنند، مشتاق انجام این جراحی هستند تا بتوانند به طور عادی به زندگی خود ادامه دهند.
مواردی وجود دارد که انجام کامل عمل کاشت مو برای آنها ممکن نیست در برخی دیگر، ممکن است امکانپذیر باشد اما خطر عوارض بعد از عمل و نتایج ضعیف بیشتر است. در مورد دوم، در صورت انجام یا عدم تمایل بیمار، تصمیمگیری به عهده بیمار است. در ادامه تمام مواردی را که در آنها برای کاشت مو مناسب نیستید یا اگر هستید اما نمیتوانید نتایج خوبی از آن بگیرند، توضیح میدهیم.
چه کسانی کاندید کاشت مو نیستند؟
به طور کلی میتوان گفت: برخلاف باور عموم مردم، همه افراد کاندید مناسب برای کاشت مو نیستند و قبل از انجام عمل کاشت مو باید یکسری فاکتورها توسط پزشک متخصص کاشت مو مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت تایید پزشک، فرد میتواند کاشت مو انجام بدهد. در ادامه به طور کامل به مواردی اشاره کردهایم که که بیمار برای جراحی کاشت مو مناسب نیست.
ریزش موی موقت
اگر تعداد زیادی از موهای خود را در مدتزمان کوتاهی از دست دادهاید و بابت این اتفاق وحشتزده هستید این حالت معمولا نشاندهنده یک مشکل در وضعیت سلامتی است و پس از درمان، موهای شما احتمالا در عرض چند ماه دوباره رشد خواهند کرد. در این مورد، شما برای کاشت مو مناسب نیستید و فقط باید منتظر بمانید تا شرایط درمان شود.
البته، برای تشخیص ریزش مو باید به متخصص پوست و مو مراجعه کنید. اگر ریزش مو به دلیل یک بیماری دائمی مانند آلوپسی آندروژنیک/طاسی الگو باشد، پوست سر شما را معاینه خواهند کرد.
در طی مراجعه به پزشک، آنها بررسی خواهند کرد که آیا ریزش مو واقعاً الگوی دارد و آیا شما بیش از 50 درصد از موهای خود را در ناحیه خاصی از پوست سر از دست دادهاید. علاوه بر این، آنها تعیین خواهند کرد که آیا شما از شرایط سلامت دیگری که ممکن است باعث ریزش مو شود، رنج میبرید یا خیر.
ممکن است به دلیل موارد زیر دچار ریزش موی موقت شده باشید:
- بیماریها (سیفلیس، HIV، بیماری گریوز، لوپوس و غیره)
- تغییرات فصلی
- استرس (بارداری، تغییرات هورمونی، کووید و غیره)
- خشکی پوست سر
- داروها (استروئیدها، استاتین ها و غیره)
- شیمیدرمانی و رادیوتراپی
- کاهش وزن
اینها همیشه باعث ریزش موی موقت نمیشوند. گاهی اوقات این شرایط میتواند باعث ایجاد شرایط دیگری شود که میتواند باعث ریزش موی دائمی شود. یا استفاده طولانی مدت از برخی داروها باعث آسیب جبرانناپذیر میشود. همچنین، در برخی موارد، این وضعیت بیش از حد شدید میشود که میتواند منجر به ریزش موی دائمی شود.
با این حال، برای تعیین این که آیا ریزش مو موقتی یا دائمی است یا خیر، باید با پزشک خود مشورت کنید. اگر ریزش مو موقتی باشد، کاندیدای کاشت مو نیستید زیرا موهای شما خود به خود رشد میکند.
ریزش مو از نوع آلوپسی آندروژنیک
در حالی که آلوپسی آندروژنتیک ممکن است یک الگوی کلاسیک داشته باشد، همیشه اینطور نیست. میتواند به صورت منتشر در سراسر پوست سر ایجاد شود. در این حالت، فرد ناحیه اهداکننده ثابتی ندارد که در آن موهای مقاوم به اثرات هورمون DHT وجود داشته باشد. حتی اگر این گرافتهای مو به پوست سر پیوند زده شوند، مینیاتوری میشوند و در نهایت رشد هرگونه مو متوقف میشود؛ بنابراین، شما نمیتوانید پیوند مو را با موفقیت انجام دهید.
هم مردان و هم زنان ممکن است دچار ریزش موی بدون الگوی منتشر شونده شوند که آلوپسی آندروژنتیک است. با این حال، این نوع ریزش مو برای زنان شایعتر است. اگر این نوع ریزش مو است که شما تجربه میکنید، کاشت مو برای شما مناسب نیست.
به خاطر داشته باشید که یک بیمار ممکن است بیش از 50 درصد از موهای خود را در ناحیه خاصی از پوست سر از دست داده باشد در حالی که هنوز در سرتاسر نازک شده است. در این صورت ممکن است برای شما جراحی پیوند انجام شود. در هر صورت، از متخصص کاشت مو بخواهید شما را معاینه کند.
عدم بانک موی مناسب
برای انجام موفقیتآمیز پیوند مو، باید تراکم موی بالایی در ناحیه اهداکننده پوست سر (بانک مو) داشته باشید. این ناحیهای است که از آن مو برای انتقال به مناطق طاسی استفاده میشود. برای پوشش طبیعی ناحیه طاسی بین 50 تا 80 پیوند در هر سانتیمتر مربع نیاز دارید.
با این حال، اگر ناحیه بانک مو موهای کافی برای ایجاد این امکان نداشته باشد، تراکم موی شما کم است. نه فقط این، بلکه ممکن است لکههای طاسی دائمی در ناحیه اهداکننده از جایی که فولیکولها گرفته میشوند، باقی بمانند؛ بنابراین برای کاشت مو باید ناحیه اهداکننده سالمی داشته باشید.
طاسی مادرزادی
کسانی که از بدو تولد مو ندارند. از آنجایی که کاشت مو با برداشتن فولیکولهای مو از قسمتی از پوست سر و پیوند آن به قسمت دیگر انجام میشود، کسانی که از بدو تولد مو نداشتهاند، کاندید عمل جراحی کاشت مو نیستند.
ریزش مو هیچ الگوی ثابتی ندارد
این برای کسانی که میخواهند در سنین پایین کاشت مو انجام دهند اهمیت بیشتری دارد. در اوایل دهه 20 سالگی، اگر قبلاً به دلیل طاسی الگوی ریزش مو را تجربه کردهاید، الگوی شما هنوز تنظیم و پایدار نشده است. این بدان معناست که هنوز مشخص نیست که کدام بخش از پوست سر تحت تأثیر هورمون DHT قرار میگیرد.
ممکن است در ابتدا یک لکه طاسی کوچک داشته باشید، اما به احتمال زیاد موهای اطراف در نهایت به دلیل هورمونها میریزند؛ بنابراین، باید منتظر بمانید تا نواحی مشخصی روی پوست سر داشته باشید که DHT هیچ کاری برای فولیکولهای مو ایجاد نمیکند، زیرا این مناطق هستند که برای جراحی ترمیم استفاده میشوند.
این بدان معناست که اگر شما یک فرد جوان مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک هستید، هنوز کاندیدای کاشت مو نیستید. پزشک متخصص مو در مورد تاریخچه ریزش مو شما میپرسد: مدتزمانی که موهای شما ریزش کرده است، با چه سرعتی آن را از دست دادهاید و چه مدت موهای شما در این الگو قرار داشته است؟ اگر همه چیز در این زمینه خوب است، شما کاندیدای خوبی برای جراحی کاشت مو هستید.
افرادی با سن کمتر از 24 سال
کسانی که زیر 24 سال سن دارند. اکثر متخصصان معتقدند که 24 سالگی حداقل سن “توصیه ” برای جراحی کاشت مو است. این به این دلیل است که ریزش مو باید روند خود را طی کند که اغلب از 24 سالگی فرد میگذرد. کمی صبر میتواند نتایج طولانیمدت بسیار بهبود یافتهای را ارائه دهد.
بیماری روانی
برخی از مشکلات سلامت روان میتواند منجر به ریزش مو شود. به غیر از اختلال بدشکلی بدن، تریکوتیلومانیا وجود دارد که در آن فرد به دلایلی مانند:
- فشار
- اضطراب
- کسالت
- اختلال وسواس اجباری (OCD)
اگر به همین دلیل است که فرد موهای خود را کنده و طاسی میکند، ابتدا برای درمان این شرایط روانی به کمک نیاز دارد. این به این دلیل است که عادات آنها بر پیوند موی کاشته شده نیز تأثیر میگذارد.
ممکن است فردی با این شرایط به آلوپسی آندروژنیک نیز مبتلا شود. با این حال، برای اطمینان از موفقیتآمیز بودن جراحی، بیماران ابتدا باید برای این شرایط روانی تحت درمان قرار گیرند. جراح شما را از نظر آن غربالگری میکند تا مشخص کند آیا کاندید مناسبی برای کاشت مو هستید یا خیر.
سلامت ضعیف پوست سر
برای انجام جراحی کاشت مو، بیماران باید پوست سر سالمی داشته باشند. بسیاری از افرادی که از بیماریهای مزمن رنج میبرند نیز میتوانند آلوپسی آندروژنتیک داشته باشند. آنها باید منتظر بمانند تا شعلهور شدن فعال قبل از انجام عمل جراحی بهبود یابد. این ممکن است در صورت ابتلا به پسوریازیس، لوپوس یا اگزما اتفاق بیفتد.
اگر آلوپسی آره آتا همراه با طاسی الگو دارید، باید منتظر بمانید تا وضعیت برطرف شود تا درمان انجام شود. اگر روی پوست سر خود جای زخم دارید که به آن آلوپسی سیکاتریسیال نیز میگویند، احتمالاً برای جراحی کاشت مو مناسب نیستید. اگرچه کاشت مو روی پوست سوخته در برخی موارد امکانپذیر است.
افراد دارای بیماریهای زمینهای
افرادی که دارای عوارض جدی سلامتی هستند. اگرچه جراحی کاشت مو یک روش نسبتاً ساده است که میتواند نتایج شگفتانگیزی به همراه داشته باشد اما افرادی که مشکلات سلامتی مزمن مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیه یا کبد، دیابت و غیره دارند، ممکن است برای چنین جراحی مناسب نباشند. با پزشک یا متخصص مراقبتهای اولیه خود مشورت کنید تا در مورد خطرات مربوطه صحبت کنید.
بارداری
از آنجایی که کاشت مو از نظر پزشکی یک عمل ضروری نیست، جراح توصیه میکند که آن را در زمانی که زن باردار است به تعویق بیاندازد؛ زیرا ممکن است برای زن و جنین مضر باشد. روند بهبودی نیز آسان نخواهد بود که میتواند بر سلامت مادر و جنین تأثیر منفی بگذارد.
دیابت
دو نوع دیابت وجود دارد. مبتلایان به نوع 1 انسولین کافی در بدن ندارند و برای حفظ قند خون نیاز به تزریق دارند. افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در موقعیتی قرار میگیرند که بدن آنها قادر به استفاده از انسولین تولید شده نیست.
اگر بیمار دیابتی به درمانهای داده شده پاسخ نداده باشد و در ترمیم زخم و لخته شدن خون با مشکل مواجه شود، نمیتواند پیوند مو انجام دهد. با این حال، اگر بیمار به درمانها پاسخ میدهد و در وضعیت پایداری قرار دارد، میتواند پیوند مو انجام دهد. با این حال، در اینجا نیز، مشاوره قبل از جراحی بسیار مهم است.
هپاتیت و HIV
اگر مبتلا به هپاتیت هستید، پیوند مو تا زمانی که درمان نشوید امکانپذیر نیست. خون شما باید از عامل بیماریزا پاک باشد. در مورد هپاتیت C، هرگز نمیتوانید این روش را انجام دهید. این در مورد ایدز نیز صدق میکند. از آنجایی که ایمنی بیمار بسیار ضعیف است، زمان زیادی طول میکشد تا زخمهای کوچک ترمیم شوند و در برابر عفونت آسیبپذیرتر خواهند بود.
بیماریهای قلبی عروقی
بیمارانی که از بیماریهای قلبی عروقی رنج میبرند از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنند، انجام عمل کاشت مو برای آنها خطرناک است زیرا میتواند باعث خونریزی بیش از حد در طول جراحی شود، به همین دلیل است که ممکن است کاندیدای مناسبی برای کاشت مو نباشند. با این حال، هنوز هم ممکن است در برخی موارد ممکن با توجه به شرایط بیمار برای افراد دارای بیماری قلبی کاشت مو انجام شود. برای کسانی که دائماً فشارخون بالا دارند و در کنترل آن مشکل دارند، مناسب نیست.
ممنوعیت کاشت مو
متأسفانه، در مواردی که در بالا ذکر شد، نمیتوانید کاشت مو انجام دهید. از طرف دیگر، میتوانید میکروپیگمنتیشن پوست سر را در نظر بگیرید یا میتوانید از روشهای دیگر مانند کلاهگیس، اکستنشن، تیوپ و غیره استفاده کنید.
به خاطر داشته باشید که اگر تصاویر ویرایش شده از پوست سر خود را برای ما بفرستید تا برای جراحی در نظر گرفته شود، این امکان وجود نخواهد داشت. به این دلیل که جراح ما با مراجعه حضوری به کلینیک معاینه فیزیکی را انجام میدهد؛ و آن وقت است که ممکن است تصمیم بگیرند که شما برای جراحی مناسب نیستید.
البته برای شما و کلینیک مشکلاتی به خصوص از نظر منابع استفاده شده ایجاد خواهد کرد. به همین دلیل، همچنین مهم است که صادقانه فرم تاریخچه پزشکی خود را پر کنید.
2 دیدگاه
سلام کسی که قبلا سکته مغزی کرده و الان درمان شده، میتونه کاشت مو انجام بده؟
سلام و عرض ادب، با اخذ بلامانع پزشک مشکلی ندارد.