عوارض بوتاکس بعد از چند سال

زمان برای مطالعه: 5 دقیقه

عوارض بوتاکس بعد از چند سال ممکن است در برخی افراد ایجاد شود که این عوارض بیشتر در اثر تزریق بیش ازحد بوتاکس به وجود می‌آید. با توجه به این که بوتاکس، خواص درمانی شگفت‌آوری در زیبایی و درمان برخی از بیماری‌ها از جمله میگرن دارد اما اگر در مصرف این دارو زیاده‌روی شود فرد را دچار عوارض جدی خواهد کرد.

اگر این سؤال در ذهن شما ایجاد شده است که عوارض بوتاکس در دراز مدت چیست و چه تأثیر مخربی در سلامت افراد دارد، فقط کافی است تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با عوارض خطرناک بوتاکس آشنا شوید و تزریق آن را بی‌رویه انجام ندهید.

عوارض بوتاکس در دراز مدت

بوتاکس چیست؟

سم بوتولینوم (بوتاکس) ابزاری برای بسیاری از جراحان پلاستیک و متخصصین زیبایی برای خلاص شدن از شر چین و چروک صورت با افزایش سن است. اگر بوتاکس بیش از حد استفاده شود یا مورد سوء استفاده قرار گیرد اثرات طولانی‌مدت منفی دارد. این عوارض شامل اعصاب و ماهیچه‌های ضعیف می‌شود که می‌توانند در طول زمان از بین بروند.

بوتاکس، پروتئینی است که از سم بوتولینوم ساخته شده است که باکتری کلستریدیوم بوتولینوم آن را تولید می‌کند. تزریق بوتاکس دارای دو کاربرد زیبایی و درمانی است.

عملکرد بوتاکس به این صورت است که با تزریق دارویی که از سم بوتولونیوم نوع A ساخته شده باعث اختلال در اعصاب حرکتی و فلج شدن عضلات به صورت موقتی می‌شود. این موضوع ممکن است برای شما ترسناک به نظر برسد اما این سم زمانی خطرناک است که وارد گردش خون شود ولی در این روش فقط به صورت موضعی استفاده می‌شود.

عوارض بوتاکس در دراز مدت

بوتاکس در دوزهای هنگفت زندگی را تهدید می‌کند. با این حال، دوزهای کوچکی که در طول تزریق بوتاکس تجویز می‌شود، آن را نسبتاً ایمن می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که شرکت‌کنندگان تنها در تزریق دهم یا یازدهم پس از تزریق قبلی بدون عارضه از اثرات سمی رنج می‌بردند.

در ادامه به عوارض تزریق بوتاکس بعد از چند سال اشاره شده است که این عوارض، بیشتر افرادی را درگیر می‌کند که بیش از حد مجاز در طول سال یا در روند درمان بوتاکس تزریق کنند و پس از گذشت چندین سال از ترزیق بوتاکس دچار یکسری عوارض خواهند شد.

عوارض بوتاکس در طولانی‌مدت
تغییرات عصبی و عضلانی
تغییر رنگ پوست
ضعف عمومی بدن
دشواری در تنفس و بلع
مشکلات بینایی

تغییرات عصبی عضلانی

بوتاکس برای مدت طولانی بر فعالیت اعصاب و عضلات تأثیر می‌گذارد که باعث می‌شود نازک شدن و ضعیف شدن عضله (آتروفی) به وجود آید زیرا بوتاکس به‌طور موقت ارتباط بین عضله و اعصاب را محدود می‌کند و ظرفیت تولید تنش عضله را از بین می‌برد.

بوتاکس همچنین به‌طور غیرمستقیم باعث می‌شود استخوان‌ها تراکم خود را به آرامی از دست بدهند و خطر شکستگی را افزایش می‌دهد.

ضعف عمومی بدن

افراد مبتلا به بیماری‌های عصبی مانند فلج بل (فلج صورت)، فلج مغزی و عقب‌ماندگی ذهنی اغلب از ترشح بیش از حد آب دهان رنج می‌برند. یکی از راه‌های درمان آن استفاده از بوتاکس است. هنگامی که بوتاکس را به غدد بزاقی تزریق می‌کنید، ترشح آب دهان را کاهش می‌دهد اما بدن شما را نیز ضعیف می‌کند.

مشکلات بینایی

عوارض جانبی موقت تزریق بوتاکس در اطراف چشم شامل درد، افتادگی پلک و برآمدگی چربی است. همچنین برخی از عوارض جانبی بالقوه مانند کبودی، ضعف عضلانی و کبودی وجود دارد.

تغییر رنگ پوست

تزریق بوتاکس ممکن است منجر به رنگدانه شدن پوست یا حتی ظاهر ناهموار شود. اگر از قبل پوست نازکی دارید، ممکن است بیشتر در معرض این مشکل باشید. به این دلیل که توزیع نابرابر سم اغلب منبع تغییر رنگ و بافت‌های مواج است.

اگر بوتاکس را نزد یک پزشک غیرمتخصص و بی‌تجربه تزریق کنید و پزشک این مهارت را نداشته باشد که این دارو به‌طور یکنواخت در نواحی تحت درمان تزریق کند، ماهیچه‌های زیر پوست به طور ناهموار خم می‌شوند.

دشواری در تنفس و بلع

بوتاکس می‌تواند مشکل در تنفس و بلع (دیسفاژی) را درمان کند. با این حال، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تائید می‌کند که تزریق بوتاکس می‌تواند باعث مشکلات تنفسی و بلع شود و فرد دچار این عارضه ساعت‌ها، روزها یا هفته‌ها پس از تزریق شود.

 

عوارض بوتاکس در صورت استفاده بیش از حد

عوارض بلند مدت بوتاکس

داده‌های تحقیقاتی نشان می‌دهد که در صورت استفاده صحیح، احتمال عوارض طولانی‌مدت بوتاکس، حتی در موارد تزریق چندگانه، کم است اما اگر درصد کمی از افرادی که تعداد دفعات زیادی تزریق بوتاکس دریافت کرده‌اند را مشاهده نمایید، می‌توانید چیزی به نام «صورت ماسک» یا چهره غیرطبیعی یا مصنوعی را در چهره آن‌ها ببینید.

این وضعیتی است که در آن شما تغییرات دائمی در صورت خود دارید به این صورت که چهره‌ای بی‌بیان و ماسک مانند دارید و در صورت تغییر بیش از حد و غیرمجاز دچار ظاهری غیرطبیعی خواهید شد.

عوارض جانبی جدی اما نادر بوتاکس عبارتند از:

  • تاری یا دوبینی
  • عدم تقارن صورت
  • از دست دادن کنترل عضلات صورت
  • مشکلات تنفسی
  • صدای خشن

همچنین ممکن است با خشکی چشم، کراتیت نقطه‌ای سطحی یا پتوز پلک مواجه شوید. کراتیت نقطه‌ای سطحی وضعیتی است که در اثر مرگ گروه‌های کوچکی از سلول‌های سطح قرنیه ایجاد می‌شود و منجر به قرمزی و آبریزش چشم‌هایی می‌شود که به نور حساس هستند.

پتوز پلک معمولاً در صورتی ایجاد می‌شود که تزریق بوتاکس روی یا زیر قسمت میانی ابرو انجام شود، جایی که سم به عضله بالابرنده پلک بالایی نفوذ می‌کند.

عوارض خطرناک بوتاکس

اثرات طولانی‌مدت پس از قطع بوتاکس

برخی ابراز نگرانی می‌کنند که توقف بوتاکس پس از چندین سال استفاده از آن می‌تواند مشکلات دیگری را ایجاد کند. ما معتقد نیستیم که چنین باشد، به ویژه اگر تصمیم به توقف استفاده از بوتاکس داشته باشید، نه تنها صورت شما پیرتر به نظر نمی‌رسد، بلکه انتظار می‌رود بسیاری از مزایای ناشی از استفاده طولانی‌مدت بوتاکس حتی پس از توقف نیز باقی بماند.

در نهایت می‌توان گفت: جدای از استفاده بیش از حد، به نظر نمی‌رسد استفاده طولانی‌مدت از بوتاکس با سایر عوارض جانبی منفی همراه باشد. مطمئناً بسیار توصیه می‌شود که یک پزشک آموزش دیده و دارای گواهی پزشکی را انتخاب کنید که بتواند تاریخچه پزشکی شما و هر بیماری پزشکی را که از آن رنج می‌برید تجزیه و تحلیل کند، هر دو به منظور تأیید این که شما از شرایطی که ممکن است اثربخشی را کاهش دهد، رنج نمی‌برید. بوتاکس و همچنین به دقت دوز و تکنیک‌های بوتاکس را با نیازهای خاص خود تنظیم کنید.

5/5 (1 نظر)

مقالات مرتبط

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مجموعه کلینیک‌های سینایار در حال حاضر در شهرهای اصفهان، کیش و مسقط (کشور عمان) دایر می‌باشند و به صورت تخصصی در زمینه پوست، مو و زیبایی فعالیت دارند

ساعات کاری کلینیک
شنبه تا چهارشنبه 8 الی 18
پنج‌شنبه: 8 الی 12