کاشت مو برای بیماران تیروئید

زمان برای مطالعه: 5 دقیقه

کاشت مو برای بیماران تیروئید : غده تیروئید یک غده پروانه‌ای شکل کوچک است که در ناحیه گردن قرار دارد و نقش مهمی در تنظیم عملکرد‌های بدن از جمله رشد، سطح انرژی و متابولیسم دارد.
اگر غده تیروئید به درستی کار نکند، می‌تواند منجر به اختلالات هورمونی شود. یکی از علائم مرتبط با اختلال تیروئید، اختلال در چرخه رشد مو است که باعث نازک شدن و ریزش مو می‌شود. این وضعیت به عنوان ریزش موی تیروئید شناخته می‌شود.
نازک شدن یا ریزش بیش از حد مو ممکن است نیاز به جراحی کاشت مو برای بازیابی مو‌های از دست رفته و بهبود ظاهر فرد داشته باشد. کاشت مو نوعی روش جراحی است که در آن فولیکول‌های مو از قسمتی از بدن که به عنوان محل اهداکننده شناخته می‌شود، برداشته می‌شود و به قسمتی از بدن که به عنوان محل گیرنده شناخته می‌شود، منتقل می‌شود. در این مقاله فرآیند کاشت مو برای بیماران تیروئید مورد بررسی قرار می‌گیرد پس با ما همراه باشید.

ارتباط ریزش مو و بیماری تیروئید

اختلالات تیروئیدی درمان نشده و طولانی مدت می‌تواند منجر به ریزش موی تیروئید شود. اختلالات تیروئید که می‌تواند منجر به ریزش مو شود عبارتند از:

1- کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید یا کم کاری غده تیروئید زمانی ایجاد می‌شود که غده تیروئید در گردن نتواند به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید کند که این وضعیت متابولیسم بدن را کاهش می‌دهد. فولیکول‌های مو در چنین مواردی کمتر فعال می‌شوند و منجر به خشکی، نازکی و شکنندگی مو می‌شوند.

ارتباط تیروئید و ریزش مو

2- پرکاری تیروئید

پرکاری تیروئید زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید بیش از حد هورمون تیروئید تولید کند. این وضعیت متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد و می‌تواند منجر به مو‌های نازک، نرم و چرب شود.

3- سایر اختلالات تیروئید

سایر اختلالات تیروئید مانند بیماری گریوز (اختلال سیستم ایمنی که منجر به پرکاری تیروئید می‌شود) و بیماری هاشیموتو (اختلال خودایمنی که می‌تواند به کم کاری تیروئید منجر شود) نیز می‌تواند منجر به ریزش مو شود، اما این اتفاق کمتر رخ می‌دهد.

آیا همه بیماران مبتلا به تیروئید می‌توانند کاشت مو انجام دهند؟

فقط آن دسته از بیمارانی که وضعیت آن‌ها به خوبی مدیریت شده و پایدار باشد می‌توانند کاشت مو انجام دهند. بیمارانی که سطح تیروئید آن‌ها کنترل نشده است، به دلیل روند مداوم ریزش مو، نتایج کاشت مو برای آن‌ها موفقیت‌آمیز نخواهد بود.

قبل از انجام عمل کاشت مو چندین آزمایش برای بیمار تجویز می‌شود که سطح ثابت بودن هورمون‌های تیروئید آن‌ها بررسی شوند و هر گونه تنظیمات مورد نیاز در دارو‌ها قبل از انجام عمل جراحی کاشت مو به خوبی انجام شود.

روش جراحی کاشت مو در مبتلایان به تیروئید چیست؟

پس از تمیز کردن کامل پوست سر بیمار، جراح از یک سوزن کوچک برای بی‌حسی موضعی استفاده می‌کند که به بی‌حس کردن ناحیه‌ای از سر بیمار کمک می‌کند.

فرآیند کاشت مو 
پیوند واحد فولیکولی (FUT)برداشتن نواری از پوست سر از ناحیه اهداکننده است که معمولاً در پشت سر قرار دارد.
استخراج واحد فولیکولی (FUE)استخراج تک تک فولیکول‌های مو به طور مستقیم از محل اهدا‌کننده است.

سپس ممکن است دو نوع تکنیک برای انتقال فولیکول‌های مو از ناحیه پر مو به ناحیه‌ای با ریزش یا نازک شدن مو استفاده شود. این تکنیک‌ها شامل موارد زیر است:

1- کاشت مو به روش فولیکولی (FUT)

این روش شامل برداشتن نواری از پوست سر از ناحیه اهداکننده است که معمولاً در پشت سر قرار دارد. سپس فولیکول‌های مو استخراج شده و به محل گیرنده پیوند می‌شوند.

2- استخراج واحد فولیکولی (FUE)

این روش شامل استخراج تک تک فولیکول‌های مو به طور مستقیم از محل اهدا‌کننده و کاشت آن‌ها در ناحیه گیرنده است.
یک عمل کاشت مو معمولاً چهار ساعت یا بیشتر طول می‌کشد و ممکن است چندین جلسه به فاصله چندین ماه برای رسیدن به نتایج مورد نظر نیاز باشد.

هر دو روش مزایا و خطرات خاص خود را دارند، اما انتخاب روش به الگوی ریزش موی بیمار، کیفیت مو‌های به‌دست‌آمده از ناحیه اهداکننده و ترجیحات شخصی بیمار بستگی دارد.

خطرات کاشت مو برای بیماران مبتلا به تیروئید چیست؟

اگرچه کاشت مو به طور کلی یک روش بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود، بیماران مبتلا به اختلالات تیروئید ممکن است با خطراتی مانند:

  • نرسیدن به نتایج مورد انتظار به دلیل عدم تعادل مداوم هورمون‌ها
  • موفقیت‌آمیز نبودن کاشت مو، به خصوص اگر اختلال تیروئید به خوبی کنترل نشود

سایر عوارض کاشت مو می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • عفونت
  • جای زخم
  • رشد مو‌هایی که غیر طبیعی به نظر می‌رسند
  • اگر اختلال تیروئید بدتر شود یا سطح تیروئید به خوبی مدیریت نشود، ریزش مو ادامه پیدا می‌کند
عوارض کاشت مو در بیماران تیروئید

دوره نقاهت پس از کاشت مو در بیمار تیروئید چگونه است؟

دوره نقاهت پس از جراحی کاشت مو می‌تواند متفاوت باشد. معمولاً بیمار می‌تواند در عرض چند روز کار خود را از سر بگیرد، اما پوست سر ممکن است هفته‌ها طول بکشد تا به طور کامل بهبود یابد.

مو‌های کاشته شده در ابتدا ممکن است ریزش داشته باشند، که فرآیندی است که به عنوان ریزش شوک شناخته می‌شود، اما مو‌ها معمولاً در عرض چند ماه دوباره رشد می‌کنند.

نتایج کامل جراحی کاشت مو تنها پس از یک سال قابل مشاهده است. در طول این دوره، به بیمار توصیه می‌شود که سطح تیروئید خود را به طور مداوم کنترل کند تا از شکست کاشت مو جلوگیری شود، ریزش مو را به حداقل برسد یا متوقف شود.

ریزش مو در بیماران مبتلا به اختلالات تیروئیدی شایع است. در بسیاری از موارد پس از کنترل وضعیت تیروئید، مو‌ها دوباره رشد می‌کنند. در موارد اختلالات شدید یا مزمن تیروئید که سطح هورمون تیروئید به خوبی مدیریت شود، کاشت مو موفقیت‌آمیز خواهد بود.
شما می‌توانید با پزشک خود تماس بگیرید تا متوجه شوید علیرغم وضعیت تیروئید خود کاندید مناسبی برای انجام عمل کاشت مو هستید یا خیر.

آیا ریزش مو تیروئید برگشت پذیر است ؟

کم کاری و پرکاری شدید تیروئید در طولانی مدت می‌تواند باعث ریزش مو شود و به جای نواحی مجزا، کل پوست سر را درگیر می‌کند. موها به طور یکنواخت نازک به نظر می‌رسند اما با درمان موفقیت آمیز تیروئید امکان رشد مجدد مو وجود دارد اما ممکن است چندین ماه طول بکشد و یا رشد مو ناقص باشد.

0/5 (0 نظر)

مقالات مرتبط

3 دیدگاه

    Avatar
  • سلام خسته نباشید، من تیروئید پر کار دارم امکان کاشت مو برای بنده هست ؟ بیماری تیروئید تو نتیجه کاشت تاثیری نمیزاره؟

      Avatar
    • سلام وقت بخیر، بیماری کم‌کاری و پرکاری تیروئید به شرط کنترل بودن بیماری اختلالی در کاشت مو و کاشت ابرو ایجاد نخواهد کرد.

  • Avatar
  • سلام کسی که سطح t3و t4نرمال دارد ولی tsh:۱۱ باشد..چند روز قبل کاشت باید لووتیروکسین استفاده کند؟یک هفته قبل کاشت مو مصرف دارو داشته باشیم و بعد کاشتم مرتب طبق دستور پزشک مصرف کنیم میتونم کاشت انجام بدم

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سینایار

مجموعه کلینیک‌های سینایار در حال حاضر در شهرهای اصفهان، کیش و مسقط (کشور عمان) دایر می‌باشند و به صورت تخصصی در زمینه پوست، مو و زیبایی فعالیت دارند

ساعات کاری کلینیک
شنبه تا چهارشنبه 8 الی 18
پنج‌شنبه: 8 الی 12