میکرونیدلینگ با ایجاد خراشهایی (میکروکانال) در پوست سر، خونرسانی به فولیکولهای مو را بهبود بخشیده و به تقویت ریشه مو کمک میکند. به ویژه در مورد افرادی که به آلوپسی آره آتا مبتلا هستند، میکرونیدلینگ میتواند نتایج قابل توجهی داشته باشد.
در این مطلب، به بررسی این روش درمانی محبوب و تأثیر آن بر انواع مختلف ریزش مو، از جمله آلوپسی و طاسی، پرداختهایم. با مطالعه این مقاله، میتوانید اطلاعات جامعی در مورد میکرونیدلینگ و کاربردهای آن کسب کنید.
میکرونیدلینگ مو چیست؟
میکرونیدلینگ، روشی نوین و غیرتهاجمی است که با هدف تحریک رشد مجدد مو و بهبود سلامت پوست سر طراحی شده است. در این روش، از یک ابزار پزشکی حاوی سوزنهای بسیار ظریف استفاده میشود تا به طور کنترلشده، میکرو کانالهایی در پوست سر ایجاد شود.
این عمل باعث تحریک طبیعی بدن برای تولید کلاژن و الاستین شده و در نتیجه به ترمیم بافتها، بهبود گردش خون و تقویت فولیکولهای مو کمک میکند.
اصل اولیه میکرونیدلینگ در دهه 1990 در زمینه درمان اسکار مطرح شد و پس از آن، به عنوان یک رویکرد برای درمان ریزش مو، به ویژه در انواع آلوپسی آندروژنیک و آلوپسی آرهآتا مورد توجه قرار گرفت.
برای افزایش اثربخشی میکرونیدلینگ، اغلب از آن به همراه پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) استفاده میشود PRP .حاوی فاکتورهای رشد است که به طور قابل توجهی به ترمیم بافتها و تحریک رشد سلولی کمک میکند.
ترکیب این دو روش با یکدیگر، درمانی کامل و مؤثر برای مقابله با ریزش مو و بهبود ظاهر کلی پوست سر فراهم میآورد.
متن انگلیسی:Microneedling involves the use of a skin roller with small needles that causes minor skin injuries. The same process of creating wounds in the skin is also thought to regenerate the health of the hair follicles. It’s thought that this can result in new hair growth, or perhaps, it may thicken thinning hair as seen in androgenic alopecia or male pattern baldness.
:متن فارسی
میکرونیدلینگ روشی درمانی است که در آن از یک غلتک پوستی مجهز به سوزنهای بسیار ریز استفاده میشود. این ابزار با ایجاد خراشهای کنترلشده در پوست، فرآیندی ترمیمی را تحریک میکند. این فرآیند ترمیمی به نوبه خود، با بازسازی سلامت فولیکولهای مو مرتبط دانسته شده و تصور میشود که میتواند منجر به رشد مجدد موها یا افزایش ضخامت موهای نازک در شرایطی مانند آلوپسی آندروژنیک (طاسی با الگوی مردانه) گردد. [healthline]
میکرونیدلینگ برای ریزش مو چگونه کار میکند؟
میکرونیدلینگ در درمان ریزش مو و نازک شدن مو موثر است در برخی موارد حتی میتواند باعث رشد مجدد مو شود. میکرونیدلینگ با تحریک جریان خون در پوست سر باعث افزایش رشد مو می شود.
این روش درمانی با ایجاد زخمهای بسیار کوچک، جریان خون در پوست سر را تحریک میکنند که این افزایش جریان خون، اکسیژن و مواد مغذی ضروری را به فولیکولهای مو رسانده و رشد مو را تحریک میکند.
یکی از نگرانیهای رایج بیماران در خصوص روش میکرونیدلینگ، طول سوزنهای مورد استفاده در این روش است. دستگاههای میکرونیدلینگ از سوزنهای بسیار ظریفی برای ایجاد میکرو کانالهای بسیار کوچک در لایه سطحی پوست استفاده میکنند.
طول سوزنهای مورد استفاده در این روش بسیار کوتاه بوده و به هیچ وجه باعث ایجاد درد یا ناراحتی قابل توجهی نمیشود. این سوزنها مشابه درما رولر عمل کرده و با ایجاد آسیبهای کنترل شده و میکروسکوپی، فرآیند ترمیم طبیعی پوست را تحریک میکنند.
میکرونیدلینگ چند درصد در رشد مو موثر است؟
ترکیب روش میکرونیدلینگ با سایر درمانهای ریزش مو، بهویژه ماینوکسیدیل، میتواند نتایج قابلتوجهی در تحریک رشد مجدد مو داشته باشد.
تحقیقات منتشر شده در مجله بینالمللی تریکولوژی حاکی از افزایش 50 درصدی رشد مو در 80 درصد از افرادی است که تحت این درمان ترکیبی قرار گرفتهاند. این یافتهها حاکی از آن است که میکرونیدلینگ به همراه ماینوکسیدیل موضعی میتواند در مراحل اولیه آلوپسی آندروژنتیک مؤثر باشد.
با این حال، لازم به ذکر است که میکرونیدلینگ در مواردی که ریزش مو دائمی است مانند طاسی کامل، کارایی ندارد. در چنین شرایطی، پیوند مو بهعنوان تنها گزینه درمانی مؤثر تلقی میشود.
مزایای میکرونیدلینگ مو
از مزایای اصلی روش میکرونیدلینگ، افزایش چشمگیر نفوذپذیری پوست و در نتیجه، بهبود اثربخشی سایر درمانهای ترمیمی مو است. با ایجاد میکروکانالهایی در لایه سطحی پوست، این روش امکان جذب برخی از درمانهای ریزش مو را افزایش میدهد که عبارتند از:
- درمان پی آر پی
- فاکتورهای رشد فولیکولی (GFC)
- ماینوکسیدیل برای ریزش مو
- اسید آزلائیک برای ریزش مو
جهت دستیابی به نتایج مطلوبتر در درمان ریزش مو و تقویت فولیکولهای مو، توصیه میشود میکرونیدلینگ به عنوان یک مکمل درمانی در کنار سایر روشها مورد استفاده قرار گیرد.
عوارض میکرونیدلینگ مو
اگرچه روش میکرونیدلینگ به عنوان روشی موثر در تقویت سلامت پوست سر شناخته شده است اما بروز برخی عوارض جانبی پس از انجام آن، طبیعی و قابل انتظار است. برخی از عوارض میکرونیدلینگ مو عبارتند از:
- کبودی
- قرمزی
- ترشح از زخمها
- تورم
- درد
این واکنشهای طبیعی بدن در پاسخ به ایجاد میکروکانالها در پوست و تحریک فرآیند ترمیم بافت است. در واقع، بروز چنین علائمی نشاندهنده اثرگذاری روش و آغاز فرآیند بهبودی پوست سر است.
احتمال بروز عوارض جانبی در هنگام استفاده همزمان میکرونیدلینگ با سایر درمانها، به ویژه ماینوکسیدیل، افزایش مییابد. با توجه به این که ماینوکسیدیل گاهی میتواند منجر به تحریک و خارش پوست سر شود، این عوارض در اثر انجام میکرونیدلینگ ممکن است تشدید شوند.
توصیه میشود قبل از آغاز هرگونه درمان ترکیبی، به منظور بررسی حساسیتهای احتمالی به ماینوکسیدیل یا سایر داروهای درمانی ریزش مو، حتماً با پزشک متخصص پوست و مو مشورت کنید.
همچنین، افراد مبتلا به بیماریهایی همچون اگزما و دیابت یا افرادی که از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنند، پیش از انجام میکرونیدلینگ میبایست از پزشک متخصص در این زمینه مشاوره بگیرند.
میکرونیدلینگ مو در خانه
با خرید دستگاه میکرونیدلینگ خانگی میتوانید به راحتی در خانه از این دستگاه جهت تقویت موهای خود استفاده کنید. برخی از مزایای میکرونیدلینگ خانگی مو در جدول زیر شرح داده شدهاند.
مزایای میکرونیدلینگ خانگی مو |
|
تحریک فولیکولهای مو | میکرونیدلینگ با ایجاد خراشهای بسیار کوچک در پوست سر، بدن را تحریک میکند تا به طور طبیعی به ترمیم این نواحی بپردازد. این فرآیند منجر به تولید موادی میشود که به تقویت فولیکولهای مو و رشد مجدد آنها کمک میکند. |
بهبود گردش خون | با بهبود جریان خون توسط میکرونیدلینگ ، فولیکولهای مو به میزان بیشتری از مواد مغذی و اکسیژن بهرهمند شده و در نتیجه، شرایط برای رشد موهای جدید فراهم میشود. |
افزایش جذب درمانهای موضعی | میکرونیدلینگ با ایجاد منافذ ریز در پوست سر، نفوذپذیری داروهای موضعی همچون ماینوکسیدیل و محصولات تحریککننده رشد مو را به طور قابلتوجهی افزایش میدهد. این موضوع موجب بهبود جذب داروها و در نتیجه، افزایش احتمال موفقیت درمانهای موضعی ریزش مو میشود. |
استفاده از ماینوکسیدیل همزمان با میکرونیدلینگ امکانپذیر است؟
میکرونیدلینگ با ایجاد میکروکانالهای ظریف در پوست سر، بستری مناسب برای افزایش نفوذ و جذب داروهای موضعی همچون ماینوکسیدیل فراهم میآورد.
استفاده همزمان یا بلافاصله پس از انجام این روش، موجب نفوذ عمیقتر ماینوکسیدیل به لایههای زیرین پوست سر شده و اثربخشی آن را به طور قابل توجهی افزایش میدهد.
استفاده همزمان میکرونیدلینگ و ماینوکسیدیل میتوانند اثرات مکمل بر روی رشد مجدد مو داشته باشند.
ماینوکسیدیل به عنوان یک گشادکننده عروقی، جریان خون را در فولیکولهای مو بهبود میبخشد و میکرونیدلینگ نیز با افزایش گردش خون در پوست سر، این اثر را تقویت میکند. در نتیجه، فولیکولهای مو تحریک شده و شرایط برای رشد مجدد مو مهیا میشود.
نتیجهگیری
میکرونیدلینگ، به ویژه در ترکیب با سایر درمانهای موضعی ریزش مو مانند PRP و ماینوکسیدیل، نتایج مثبتی در بهبود وضعیت موها داشته است. این روش با افزایش میزان جذب این درمانها، اثربخشی آنها را تقویت میکند.
با این حال، با توجه به اینرکه میکرونیدلینگ ممکن است برای برخی افراد دارای شرایط خاص مانند اگزما، دیابت یا افرادی که از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنند، مناسب نباشد، توصیه میشود قبل از انجام این روش، حتماً با پزشک متخصص مشورت نمایید.
سوالات متداول
ماندگاری میکرونیدلینگ مو چقدر است؟
نتایج درمانهای میکرونیدلینگ در کنترل ریزش موی ناشی از آلوپسی آندروژنیک، موقتی نبوده و تا ماهها ماندگاری دارد. با این حال، آلوپسی آندروژنیک یک بیماری مزمن است که نیازمند برنامه درمانی مداوم میباشد. برای تعیین دقیق برنامه درمانی و اطمینان از حداکثر بهرهوری، مشورت با پزشک متخصص پوست و مو ضروری است.
آیا میکرونیدلینگ باعث افزایش ضخامت مو میشود؟
میکرونیدلینگ به عمق پوست نفوذ کرده و فولیکولهای مو را تحریک میکنند. این فرآیند با افزایش جریان خون، تولید کلاژن و تسریع ترمیم بافت، شرایط ایدهآلی را برای رشد مجدد موهای ضخیمتر و سالمتر فراهم میکند.
شستشوی موها بعد از میکرونیدلینگ چگونه است؟
شستن موها بلافاصله پس از انجام میکرونیدلینگ، توصیه نمیشود زیرا باعث از بین رفتن سرمهای تقویتکننده مو و تحریک پوست سر میشود. لذا، به منظور حفظ نتایج درمان، حداقل 24 تا 48 ساعت پس از انجام این روش درمانی، از شستن موها خودداری کنید.