آیا لیزر موهای زائد باعث تیرگی پوست می‌شود؟ | هایپرپیگمانتاسیون بعد از لیزر

زمان برای مطالعه: 6 دقیقه

تیرگی پوست بعد از لیزر موهای زائد یک عارضه با احتمال کم است که ممکن است برخی از افراد درگیر آن شوند. در حقیقت این عارضه زمانی پیش می‌آید که فرد جهت انجام لیزر به کلینیک نامعتبر و پزشک غیرمتخصص مراجعه نماید. بررسی پوست و مو هر فرد قبل از انجام لیزر توسط پزشک بسیار مهم است زیرا پزشک باید تائید کند که فرد کاندید مناسبی جهت انجام لیزر موهای زائد هست یا خیر.

با توجه به این که برخی از افراد قصد لیزر موهای زائد دارند اما از ترس این که بعد از انجام آن دچار تیرگی پوست شوند از انجام آن امتناع می‌کنند. در این مطلب به طور کامل به علل ایجاد تیرگی پوست بعد از لیزر موهای زائد، نحوه درمان آن و روش جلوگیری از تیرگی پوست بعد از لیزر موهای زائد پرداخته‌ایم.

تیرگی پوست بعد از لیزر موهای زائد نی نی سایت

علت تیرگی پوست بعد از لیزر موهای زائد چیست؟

قبل از این که متوجه شوید تیرگی یا هایپرپیگمانتاسیون پوست چگونه اتفاق می‌افتد، مهم است که ابتدا اصل لیزر موهای زائد را درک کنید. لیزر موهای زائد یک روش پزشکی است که از یک پرتو متمرکز نور برای حذف موهای ناخواسته از نواحی خاص مانند پاها، پشت، زیر بغل، چانه، لب بالایی و خط بیکینی استفاده می‌کند.

لیزرها با تشخیص تضاد بین موهای تیره ناخواسته و ضخیم و پوست در پس زمینه کار می‌کنند. لیزر نوری را ساطع می‌کند که توسط رنگدانه‌ای به نام ملانین در مو جذب می‌شود. این انرژی نور به گرما تبدیل می‌شود و فولیکول‌های مسئول رشد مو را از بین می‌برد. پس از شش جلسه و برخی درمان‌های نگهدارنده، دیگر نیازی به انجام سایر روش‌های حذف موهای زائد مانند اصلاح یا اپیلاسیون نخواهید داشت.

دستگاه لیزر زمانی بهترین عملکرد را دارد که تضاد زیادی بین مو و پوست وجود داشته باشد زیرا رنگدانه موجود در فولیکول مو نور را بهتر جذب می‌کند. اگر بیمار موهای تیره و پوست روشن‌تری داشته باشد، ایده آل است. لیزر موهای زائد در بیمارانی که نواحی درمان آن‌ها خالکوبی شده است و بیمارانی که موهای بلوند، قرمز یا سفید دارند، کارایی ندارد. بیمارانی که پوست تیره‌تر دارند می‌توانند تحت لیزر موهای زائد قرار گیرند، اما باید دستگاه مناسبی را پیدا کنند که برای پوست‌های تیره‌تر و موهای تیره‌تر طراحی شده است.

بیشتر بخوانید
رعایت یکسری مراقبت‌ها جهت جلوگیری از عوارض لیزر موهای زائد در تمام نواحی صورت و بدن ضروری است و هر فرد بعد از انجام لیزر موظف است که تا آن‌ها را رعایت کند جهت اطلاع از این عوامل فقط کافی است به مطلب مراقبت‌های بعد از لیزر موهای زائد مراجعه کنید.

آیا لیزر موهای زائد باعث هایپرپیگمانتاسیون می‌شود؟

تکنولوژی لیزر روش‌های مدرن حذف موهای زائد را متحول کرده است. به جای اصلاح زمان‌بر یا اپیلاسیون دردناک، لیزر موهای زائد یک روش کارآمد برای خلاص شدن از شر موهای زائد بدن برای مدت طولانی است. با این حال، گرمای شدید پرتوهای لیزر ممکن است اثرات نامطلوبی بر روی پوست شما ایجاد کند.

بنابراین آیا لیزر موهای زائد می تواند باعث تیرگی پوست شود؟ اگر لیزر موهای زائد به درستی انجام شود، خطری مانند تیره شدن پوست به ندرت ایجاد می‌شود. با این حال، در افرادی که دستگاه لیزر روی آن‌ها قبلا تست نشده و یا از دستگاه لیز نامناسب و درجه تنظیم نشده استفاده شود، پوست ممکن است رنگدانه تیره را به عنوان مکانیزم دفاعی در برابر گرما تولید کند. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید قبل و بعد از درمان نیز ممکن است باعث تیره شدن پوست شود.

لیزر موهای زائد پتانسیل ایجاد هیپرپیگمانتاسیون یا تیرگی پوست را دارد. باید توجه داشته باشید که افرادی که رنگ پوست تیره تر دارند بیشتر مستعد این عارضه جانبی هستند. وقتی از نور لیزر برای از بین بردن مو استفاده می‌شود، می‌تواند به طور ناخواسته به ملانوسیت‌ها آسیب برساند که مسئول تولید ملانین هستند، رنگدانه‌ای که رنگ زیبای پوست ما را به آن می‌بخشد.

هنگامی که این ملانوسیت‌ها آسیب می‌بینند، ممکن است مقدار زیادی ملانین تولید کنند و در نتیجه هیپرپیگمانتاسیون ایجاد شود. به همین دلیل است که اگر به فکر انجام لیزر موهای زائد هستید، انتخاب یک پزشک متخصص و واجد شرایط بسیار مهم است. در صورت مراجعه به کلینیک‌های معتبر لیزر، آن‌ها ایمنی شما را تضمین می‌کنند و خطر هرگونه مشکل رنگدانه ناخواسته را به حداقل می‌رسانند.

هایپرپیگمانتاسیون بعد از لیزر موهای زائد

چه عواملی باعث ایجاد تیرگی پوست بعد از لیزر می‌شود؟

عوامل زیر می‌توانند شانس ایجاد هیپرپیگمانتاسیون یا تیرگی پوست را بعد از لیزر افزایش دهند:

  • رنگ پوست: افرادی که رنگ پوست تیره تر دارند بیشتر مستعد ابتلا به هایپرپیگمانتاسیون هنگام انجام لیزر موهای زائد هستند.
  • سابقه خانوادگی: هایپرپیگمانتاسیون می‌تواند ارثی باشد و از طریق خانواده منتقل شود.
  • تغییرات هورمونی: نوسانات هورمونی، مانند تغییراتی که در دوران بارداری و یائسگی رخ می‌دهد، می‌تواند خطر ابتلا به هایپرپیگمانتاسیون را افزایش دهد.
  • داروهای خاص: برخی داروها، مانند قرص‌های ضد بارداری و داروهای شیمی درمانی، می‌توانند خطر ابتلا به هیپرپیگمانتاسیون را افزایش دهند.
کلینیک سینایار، بهترین مرکز لیزر موهای زائد در اصفهان است که با استفاده از به روزترین و مجهزترین دستگاه‌های لیزر آماده خدمت‌رسانی به مراجعه‌کنندگان عزیز است. جهت دریافت مشاوره رایگان جهت لیزر موهای زائد و رزرو نوبت با شماره 09109105494 تماس حاصل نمایید.

روش‌های جلوگیری از تیرگی پوست بعد از لیزر موهای زائد

اگر متوجه شدید که پوست شما پس از لیزر موهای زائد تیره شده است، نترسید. بیشتر انواع هایپرپیگمانتاسیون موقتی هستند و فقط 1 تا 2 ماه بعد از جلسه ادامه خواهند داشت. پزشک زیبایی شما می‌تواند با تجویز کرم‌های روشن‌کننده با رتینوئید، اسکراب‌های موضعی، میکرودرم ابریژن یا لایه‌برداری‌های شیمیایی سبک به اصلاح یا بهبود وضعیت کمک کند.

استفاده از کرم ضدآفتاب با SPF 30 یا بالاتر در روز، حتی در روزهای ابری، و استفاده از کلاه و نقاب در ساعات ظهر از اقدامات ضروری برای جلوگیری از هایپرپیگمانتاسیون است. استفاده از مرطوب‌کننده‌ها و سرم‌هایی که حاوی اجزای روشن کننده پوست مانند اسید کوجیک و هیدروکینون هستند و همچنین دوری از تخت‌های برنزه‌کننده، راه‌های دیگری برای جلوگیری از هایپرپیگمانتاسیون هستند.

لک بعد از لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد یک روش محبوب و موثر برای دستیابی به کاهش موهای زائد در طولانی مدت است. با این حال، برخی از افراد ممکن است متوجه شوند که پوست آن‌ها پس از درمان تیره‌تر به نظر می‌رسد. اما چرا چنین است و چگونه می‌توان از واکنش‌های نامطلوب بعد از لیزر جلوگیری کرد؟ علت ایجاد لک بعد از لیزر موهای زائد عبارتند از:

هیپرپیگمانتاسیون پس از التهاب : PIH هیپرپیگمانتسیون افزایش موقتی در رنگدانه پوست است که می‌تواند به دنبال التهاب رخ دهد. خطر PIH برای افرادی که رنگ پوست تیره‌تری دارند بیشتر است اما ممکن است برای هرکسی اتفاق بیفتد.

تنظیمات نادرست دستگاه لیزر: اگر تنظیمات لیزر به طور مناسب برای رنگ پوست شما تنظیم نشده باشد، لیزر ممکن است به جای فولیکول مو، ملانین پوست را هدف قرار دهد. این می‌تواند منجر به افزایش رنگدانه شود و پوست را تیره تر نشان دهد.

قرار گرفتن در معرض نور خورشید: قرار گرفتن در معرض نور خورشید قبل یا بعد از لیزر موهای زائد می‌تواند باعث شود پوست ملانین بیشتری تولید کند و منجر به تیره شدن پوست شود. محافظت از ناحیه تحت درمان در برابر نور خورشید برای به حداقل رساندن این خطر ضروری است.

درمان تیرگی پوست بعد از لیزر

درمان تیرگی پوست بعد از لیزر موهای زائد

تعدادی از گزینه‌های درمانی از جمله دستگاه‌های لیزر روشن‌کننده پوست، درمان‌های موضعی و لایه‌برداری شیمیای برای درمان تیرگی پوست بعد از لیزر موهای زائد وجود دارد. درمان‌های موضعی کرم‌ها یا پمادهایی هستند که روی پوست استفاده می‌شوند. آن‌ها می توانند حاوی موادی مانند اسید کوجیک، هیدروکینون و رتینوئیدها باشند که می‌توانند به روشن شدن پوست و کاهش ظاهر هایپرپیگمانتاسیون کمک کنند.

لیزر درمانی اغلب برای درمان هایپرپیگمانتاسیون موثرتر از درمان‌های موضعی یا لایه برداری شیمیایی است. با این حال، هزینه بیشتری نیز دارد و می تواند عوارض جانبی بیشتری داشته باشد.

اثربخشی درمان هایپرپیگمانتاسیون یا تیرگی پوست بعد از لیزر به شدت بیماری، نوع پوست و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد. اگر هیپرپیگمانتاسیون خفیف دارید، درمان‌های موضعی یا لایه‌برداری شیمیایی ممکن است موثر باشد.

با این حال، اگر هایپرپیگمانتاسیون شدید باشد یا درمان‌های دارویی قبلی جواب نداده باشد، لیزر درمانی ممکن است بهترین گزینه باشد. مشاوره با یک متخصص پوست برای تعیین مناسب‌ترین درمان برای نیازهای خاص شما بسیار مهم است.

0/5 (0 نظر)

مقالات مرتبط

ارسال یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره سینایار

مجموعه کلینیک‌های سینایار در حال حاضر در شهرهای اصفهان، کیش و مسقط (کشور عمان) دایر می‌باشند و به صورت تخصصی در زمینه پوست، مو و زیبایی فعالیت دارند

ساعات کاری کلینیک
شنبه تا چهارشنبه 8 الی 18
پنج‌شنبه: 8 الی 12