مزونیدلینگ یکی روشهای پرکاربرد در زیبایی و جوانسازی پوست است که با کمترین عارضه برای اکثر افراد قابل انجام است. مزونیدلینگ صورت توسط یک دستگاه مخصوص انجام میشود که برخی از داروهای و مواد مفید برای پوست از طریق این دستگاه به لایههای عمقی پوست نفوذ میکنند و تأثیر شگرفی در درمان مشکلات پوستی دارند.
با توجه به این که امروزه این روش بسیار رایج شده است در این مطلب به طور اختصاصی در مورد مزونیدلینگ صورت صحبت شده است، مزایا و معایب این روش، نحوه انجام آن و مراقبتهای ضروری در این زمینه مورد بررسی قرار گرفته است.
مزونیدلینگ صورت چیست؟
مزونیدلینگ به عنوان یکی از روشهای امروزی در بین فرآیندهای زیبایی شناخته میشود که باعث افزایش سطح تولید کلاژن و ترمیم و شادابی پوست میشود. مزونیدلینگ از دو کلمه “مسو” که ابتدای کلمه مزودرم است و “نیدلینگ” به معنای سوزن زدن تشکیل شده است.
مزو نیدلینگ در واقع ترکیبی از دو روش مزوتراپی و میکرونیدلینگ است که در آن کوکتلهای مزوتراپی به عمق لایه مزودرم فرستاده میشود و درمان در این لایه انجام میشود و در نهایت باعث افزایش کیفیت، انعطافپذیری و الاستیسیته پوست میشود.
مزونیدلینگ را میتوان با دستگاه مزوگان یا درماپن انجام داد که عمق نفوذ سوزن و تعداد سوراخهای ایجاد شده در هر سطح را مشخص میکند و کوکتلهای مزوتراپی به صورت مکانیکی به عمق مورد نظر ارسال میشوند.
به دلیل ایجاد هزاران سوراخ میکروسکوپی در سطح پوست، با استفاده از این روش جذب کرمها و ویتامینهای موضعی افزایش یافته و اثر پمادهای تجویز شده چندین برابر میشود. این روش درمانی برای انواع پوست و افرادی که خواهان بهبود آکنه و جای زخم و جوانسازی پوست هستند مناسب است.
ترکیبات مزونیدلینگ
هنگام جوانسازی پوست با مزونیدلینگ ترکیبات خاصی وارد پوست میشوند که برای شادابی و جوانسازی پوست صورت بسیار مفید هستند برخی از ترکیبات مورد استفاده هنگام انجام مزونیدلینگ عبارتند از:
- انواع ویتامینها: ویتامینهای B، A، C و E عملکردهای حیاتی سلولها را تحریک میکند.
- اسید آمینه: نقش مهمی در ساخت پروتئینها (الاستین، کلاژن و …) دارد.
- ماده معدنی: جایگزین کمبودهای پوستی میشود.
- کوآنزیم: واکنشهای بیوشیمیایی را در بافتها تسریع میکند.
- اسید نوکلئیک: ارتباط سلولی را فعال میکند.
- آنتیاکسیدان: تشکیل رادیکالهای آزاد را کاهش میدهد.
مزوندلینگ چگونه انجام میشود؟
در روش درمان مزونیدلینگ که با بیحسی موضعی پوست انجام میشود، همزمان با نفوذ کوکتلهای مزوتراپی به لایه مزودرم توسط پانچهای بسیار ریز ایجاد شده توسط دستگاه در پوست، عمل کلاژن سازی، بسته شدن منافذ پوست، بهبود بافتها و در نهایت بهبود ظاهر پوست حاصل خواهد شد.
مزونیدلینگ با استفاده از سیستم سوزن درمانی دیجیتال انجام میشود. سیستم سوزن دیجیتال شامل یک سری سوزن میکروسکوپی است که عمق نفوذ و مدت زمان ورود سوزنها به بافت را کنترل میکند. با استفاده از این سیستم، پزشک در حین درمان، کانالهای میکروسکوپی زیادی در درم و اپیدرم پوست ایجاد میکند که به آنها میکرو پانچ میگویند.
این میکرو پانچهای بسیار کوچک باعث تحریک کلاژن سازی در پوست میشود و نتیجه این عوامل جایگزینی کلاژن و الاستین است که دو قسمت اصلی جوانسازی و زیبایی پوست هستند. تخمین زده میشود که در این روش ساختار کلاژنی پوست تحت درمان در طی چهار تا هفت روز (پس از درمان) تا حدی جایگزین شود.
مزایای مزونیدلینگ
مزونیدلینگ صورت یکی از پرکاربردترین روشهای زیبایی که برای اکثر افراد مناسب است و در جوانسازی پوست آنها بسیار تأثیرگذار است. برخی از مزایای این روش عبارتند از:
- از بین بردن فرورفتگیها، برجستگیها و چین و چروکها
- از بین بردن آکنه و جای زخمهای قدیمی
- جوانسازی پوست
- ترمیم زخمهای قدیمی
- تولید کلاژن و جمع شدن و افزایش خاصیت ارتجاعی پوست
- از بین بردن ریزش مو
- خونرسانی به پوست را افزایش دهید
- نفوذ به عمیقترین لایه پوست
- افزایش نفوذ کرمها و ویتامینها در پوست تا 90 درصد
- از بین بردن ترکهای ناشی از بارداری و کاهش وزن سریع
- رفع سوختگیهای قبلی
مزایای مزونیدلینگ | معایب مزونیدلینگ |
جوانسازی پوست | قرمزی پوست |
کاهش چین و چروک | ترشح و تورم در مرحله بهبودی |
رفع لک صورت | عفونت |
کاهش منافذ پوست | احتمال بروز آکنه |
کاندیدای مناسب برای مزونیدلینگ
استفاده از این روش درمانی برای همه افراد با انواع پوست که از مشکلاتی مانند اسکار، آکنه و لکههای پوستی رنج میبرند بیخطر است اما اگر هر یک از مشکلات زیر را دارید، حتما قبل از انجام این روش به پزشک خود اطلاع دهید:
- اگر یک عفونت پوستی فعال مانند تبخال دارید.
- شما به داروهای مورد استفاده در مزوتراپی حساسیت دارید.
- به دلیل ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، سیستم ایمنی قوی ندارید و زخمهای شما دیرتر از حد معمول خوب میشوند.
- شما از داروهایی استفاده میکنید که خون را رقیق میکنند.
مراقبتهای قبل از مزونیدلینگ
چهارده روز بین مزونیدلینگ و مواردی مانند تزریق بوتاکس، تزریق چربی و ژل فاصله بگذارید.
یک روز قبل از مزونیدلینگ پوست صورت خود را کاملا تمیز کنید و از آرایش و کرمها خودداری کنید.
یک الی دو هفته قبل از انجام مزونیدلینگ از داروهای رقیقکنندههای خون استفاده نکنید.
اگر میخواهید مزوی مو انجام دهید از یک روز قبل، پوست سر خود را کاملا بشویید.
در جلسه مشاوره با پزشک در مورد عوارض و تعداد جلسات و فواید و مراقبتها و داروهای مصرفی قبل و بعد از مزوندلینگ سوال کنید.
قبل از انجام این روش سعی کنید از روشهایی مانند سولاریوم و آفتاب گرفتن برای برنزه شدن پوست خود استفاده نکنید.
مراقبتهای بعد از مزونیدلینگ
پس از درمان ممکن است کمی قرمزی در ناحیه درمان مشاهده شود. این کاملا طبیعی است و در عرض چند ساعت برطرف میشود. یک تا پنج روز پس از درمان موارد زیر را رعایت کنید.
- پس از درمان از آرایش خودداری کنید.
- 24 ساعت ورزش نکنید.
- در صورت استفاده از مزونیدلینگ برای درمان ریزش مو، از رنگ کردن و سشوار کشیدن آنها خودداری کنید.
- از برنزه کردن خودداری کنید.
- از تزریق فیلرهای پوستی خودداری کنید.
- در آبهای کلردار شنا نکنید.
- از سونا، دوش آب گرم و سولاریوم استفاده نکنید.
- از محصولات فعال مانند گلیکولیک اسید و رتینول استفاده نکنید.
- از مالش یا تحریک ناحیه درمان خودداری کنید.
عوارض جانبی مزونیدلینگ
اگرچه مزو نیدلینگ برای بهبود و ترمیم پوست استفاده میشود؛ اما گاهی اوقات ممکن است عوارضی ایجاد کند که عبارتند از:
- عفونت باکتریایی پوست (نادر)
- ترشح و تورم در مرحله بهبودی
- میلیا (که به راحتی قابل حذف است)
- شیوع آکنه که معمولاً خفیف است.
- عفونت ویروس هرپس سیمپلکس
بروز این عوارض تا حد زیادی به مراقبت بعد از مزونیدلینگ بستگی دارد. رعایت بهداشت، پرهیز از قرار گرفتن در معرض انواع دود و آلودگی، اجتناب از شستشوی مداوم و یا استفاده از کرمها و لوسیونهای نامناسب و غیره میتواند تا حد زیادی از بروز این عوارض بکاهد.
سؤالات متداول
Meso Needling چیست؟
مزو نیدلینگ، همچنین به عنوان میکرونیدلینگ یا درمان القای کلاژن شناخته میشود، یک روش زیبایی است که شامل استفاده از دستگاهی با سوزنهای ریز برای ایجاد آسیبهای ریز کنترل شده بر روی سطح پوست است. این فرآیند پاسخ درمانی طبیعی پوست را تحریک میکند و باعث تولید کلاژن و الاستین میشود.
فواید مزونیدلینگ چیست؟
مزونیدلینگ میتواند ظاهر مشکلات پوستی مختلف مانند خطوط ریز، چین و چروک، اسکار آکنه، هایپرپیگمانتاسیون و بافت ناهموار پوست را بهبود بخشد. همچنین میتواند استحکام و قابلیت ارتجاعی پوست را افزایش دهد، اندازه منافذ را کاهش دهد و رنگ کلی پوست را بهبود بخشد.
Meso Needling چگونه انجام میشود؟
در طول درمان مزو نیدلینگ، پزشک پوست را تمیز و بیحس میکند سپس از دستگاهی با سوزنهای ظریف برای ایجاد میکرو کانالهای متعدد در ناحیه مورد نظر استفاده میکند. این کانالها امکان جذب بهتر سرم ها یا داروها را فراهم میکنند. این روش معمولاً بسته به ناحیه تحت درمان حدود 30 دقیقه تا یک ساعت طول میکشد.
آیا مزونیدلینگ دردناک است؟
اکثر مردم در حین مزونیدلینگ ناراحتی خفیفی را تجربه میکنند اما به طور کلی به خوبی تحمل میشود. برای به حداقل رساندن هرگونه ناراحتی احتمالی، میتوان قبل از عمل از کرم بیحس کننده موضعی استفاده کرد. این احساس اغلب به عنوان یک احساس سوزش خفیف یا ارتعاش توصیف میشود.
بیشتر بدانید: یکی از روشهای موثر در جوانسازی و رفع چین و چروک صورت، استفاده از دستگاه هایفوتراپی است که ماندگاری طولانیمدت دارد و نیاز به دوره نقاهت ندارد جهت آشنایی بیشتر با این روش و مزایا و معایب آن فقط کافی است به مطلب هایفوتراپی مراجعه نمایید.
دوره نقاهت بعد از مزو نیدلینگ چقدر است؟
دوره نقاهت پس از مزونیدلینگ نسبتا کوتاه است. بلافاصله پس از درمان، پوست ممکن است قرمز و کمی ملتهب به نظر برسد، شبیه به آفتابسوختگی. این قرمزی معمولا در عرض یک یا دو روز فروکش میکند. همچنین ممکن است پوست برای چند روز خشک و سفت شود. بهبودی کامل و نتایج مطلوب معمولاً در عرض یک هفته تا دو هفته اتفاق میافتد.
چند جلسه Meso Needling نیاز است؟
تعداد جلسات مزو نیدلینگ مورد نیاز بسته به شرایط پوستی افراد و نتایج مورد نظر متفاوت است. به طور کلی، یک سری از سه تا شش درمان با فاصله حدود چهار تا شش هفته توصیه میشود. درمانهای نگهدارنده ممکن است هر شش ماه تا یک سال برای حفظ نتایج ضروری باشد.
2 دیدگاه
وقتتون بخیر تفاوت مزوتراپی صورت با مزونیدلینگ چیه؟ کدام بهتره؟
درود وقت شما هم بخیر
مزوتراپی بیشتر برای آبرسانی و درمان لک استفاده میشود ولی مزونیدلینگ برای لایه برداری و درمان لک و روشن کردن پوست کاربرد دارد.
مزونیدلینگ تهاجمیتر هست و مکانیزم این روش بصورت خط انداختن روی پوست و تحریک پوست به بازسازی هست بنابراین التهاب بیشتری دارد.