جوش بعد از لیزر موهای زائد
لیزر بهترین روش برای حذف موهای زائد در نواحی مختلف بدن است که برای طولانی مدت رشد موهای زائد را متوقف میکند و پوستی صاف و بدون مو به شما هدیه میدهد. ایجاد جوش یکی از شایعترین عوارض لیزر موهای زائد است. ایجاد جوش بعد از لیزر ممکن است ناراحتکننده باشد زیرا میتواند ظاهر صاف و بیعیب پوست را از بین ببرد. ما در این مقاله علل، درمانهای موجود و راههای پیشگیری از آکنه بعد از لیزر موهای زائد را ارائه خواهیم داد.
علت جوش بعد از لیزر موهای زائد
عوامل متعددی وجود دارد که میتواند بعد از لیزر موهای زائد به آکنه منجر شود. به منظور درمان موثر و پیشگیری از بروز آکنه، درک علل زمینهای ضروری است. در اینجا چند دلیل آن ارائه شده است :
فولیکولیت
التهاب یا عفونت فولیکول مو میتواند منجر به فولیکولیت شود که یک بیماری شایع پوستی است. گرمای تولید شده توسط لیزر در طول فرآیند حذف موهای زائد ممکن است باعث ایجاد آن شود. تحریک و التهاب ناشی از گرما میتواند منجر به دون دون شدن پوست و جوشهای قرمز مانند آکنه شود.
عفونت باکتریایی
لیزر موهای زائد میتواند تعادل طبیعی باکتریایی پوست را بر هم بزند، که باعث رشد بیش از حد باکتریهای ایجاد جوش میشود، مانند پروپیونی باکتریوم آکنه. در نتیجه، شیوع آکنه ممکن است بلافاصله پس از عمل ظاهر شود.
موهای زیر پوستی
موهایی که به جای بیرون آمدن ازپوست در داخل آن رشد میکنند که با ایجاد التهاب و قرمزی باعث برآمدگیهایی شبیه آکنه میشوند.
هایپرپیگمانتاسیون یا لکههای تیره پس از التهاب
لیزر موهای زائد باعث ایجاد هیپرپیگمانتاسیون میشود. زمانی که پوست ملتهب شود، با تولید بیش از حد ملانین واکنش نشان میدهد که میتواند باعث ایجاد لکهها یا لکههای تیره روی پوست شود. به دلیل شباهت ظاهری آن به جوش، ممکن است گاهی با آن اشتباه گرفته شود.
حساسیت پوستی
افرادی که پوست حساسی دارند ممکن است بعد از لیزر موهای زائد دچار جوش شوند. در افرادی که پوست حساسی دارند، انرژی لیزر میتواند پوست را تحریک و ملتهب کند که میتواند منجر به جوش شود.
بهترین مرکز لیزر اصفهان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انجام لیزر موهای زائد در اصفهان می توانید با مشاوران ما در کلینیک سینایار با شماره همراه ۰۹۱۰۹۱۰۵۴۹۴ در ارتباط باشید. لیزر موهای زائد در اصفهان |
درمان جوش بعد از لیزر
اگر بعد از لیزر موهای زائد دچار جوش و آکنه شدید، چندین گزینه برای مدیریت و درمان علائم وجود دارد. برای تشخیص دقیق و برنامه درمانی فردی باید با جراح پلاستیک یا سایر ارائه دهندگان مراقبتهای بهداشتی مجاز مشورت کنید. پس از لیزر موهای زائد، گزینههای رایج درمان جوش شامل موارد زیر است:
داروهای موضعی
برای کمک به کاهش تورم، باز شدن منافذ پوست، و از بین بردن باکتریهای مولد آکنه، میتوان داروهای موضعی حاوی موادی مانند بنزوئیل پراکسید، اسید سالیسیلیک یا رتینوئیدها را مستقیماً روی نواحی آسیب دیده استفاده کرد.
داروهای خوراکی
یک جراح پلاستیک ممکن است گاهی اوقات داروهای خوراکی را برای درمان جوش پس از لیزر موهای زائد تجویز کند. عفونتهای باکتریایی مرتبط با جوشهای آکنه ممکن است با آنتی بیوتیکهایی مانند داکسی سایکلین یا مینوسیکلین درمان شوند. برای زنان مبتلا به جوش هورمونی ممکن است داروهای مرتبط با هورمون مانند قرصهای ضد بارداری نیز تجویز شود.
لایه برداری شیمیایی
یک محلول شیمیایی در طی یک عمل زیبایی به نام لایه برداری شیمیایی روی پوست اعمال میشود تا بیرونیترین لایه سلولهای مرده پوست را از بین ببرد و منافذ را باز کند. لایه برداری شیمیایی میتواند به پاکسازی پوست مستعد آکنه کمک کند و با تشویق به گردش سلولی پوست و کاهش التهاب، میزان لکههای تیره هایپرپیگمانتاسیون را کاهش دهد.
کرمهای کورتیکواستروئیدی
پس از لیزر موهای زائد، پزشک ممکن است کرمهای کورتیکواستروئیدی را برای کاهش التهاب و قرمزی ناشی از آکنه تجویز کند. این کرمها میتوانند به طور موثر التهاب ناشی از فولیکولیت یا سایر بیماریهای پوستی را مدیریت کنند.
نور درمانی
پس از لیزر موهای زائد، جوش بعد از لیزر ممکن است با نور درمانی که به آن فتوتراپی نیز گفته میشود، درمان شود. انواع مختلف نور، مانند نور قرمز یا آبی، میتوانند باکتریهای عامل آکنه یا التهاب پوست را هدف قرار داده و از بین ببرند.
میکرودرم ابریژن
یک روش زیبایی غیر تهاجمی که به نام میکرودرم ابریژن شناخته میشود شامل استفاده از دستگاهی برای لایه برداری ملایم لایه رویی پوست است که باعث پاکسازی منافذ مسدود شده و کاهش جای جوش یا لک پوستی میشود.
دوری از محصولات تحریککننده
پس از لیزر موهای زائد از محصولات مراقبتی تحریککننده پوست در نواحی تحت درمان استفاده نکنید. به دلیل اینکه این محصولات شدت جوشهای پوستی را افزایش میدهد. به جای آن محصولات ملایم و غیر کومدون زا را انتخاب کنید که برای افرادی با پوست حساس یا مستعد آکنه طراحی شدهاند.
روتین مناسب مراقبت از پوست
داشتن یک روتین پوستی میتواند به پیشگیری و کنترل آکنه بعد از لیزر موهای زائد کمک کند. دو بار در روز بعد از تمیز کردن ملایم نواحی تحت درمان با یک پاککننده ملایم از یک مرطوبکننده غیر کومدون زا استفاده کنید. از ترکاندن یا فشار دادن جوش خودداری کنید زیرا انجام این کار میتواند التهاب را تشدید کند و جای زخم باقی بماند. علاوه بر این، پوست را میتوان با استفاده از کرم ضد آفتاب با حداقل SPF 30 در برابر اشعههای مضر UV محافظت کرد.
در نتیجه، برخی از افراد ممکن است نگرانی مشترکی در مورد ایجاد جوش بعد از لیزر موهای زائد داشته باشند. با این حال، جوشهای آکنه را میتوان با مراقبتهای درست از پوست ، درمانهای موجود و اقدامات پیشگیرانه به طور موثر مدیریت کرد.
علت جوش زدن بیکینی بعد از لیزر
لیزر برای جلوگیری از رشد مجدد فولیکولهای مو را هدف قرار میدهد و به آن آسیب میرساند، اما این فرآیند همچنین میتواند به بافت پوست اطراف آسیب برساند. گرما و انرژی لیزر میتواند باعث قرمزی، تورم و تحریک در اطراف فولیکول مو در ناحیه بیکینی شود که اغلب به صورت جوشهای قرمز ریز ظاهر میشود. یا به عبارت دیگر گرمای دستگاه منافذ پوست شما را باز میکند و اجازه میدهد مواد زائد مسدود شده و عفونتهای ریزی ایجاد کنند که به جوش تبدیل میشوند. در برخی موارد، برجستگیهای قرمز رنگ به عنوان یک پاسخ التهابی به خود عمل ایجاد میشود.
آماده شدن برای جلسه لیزر موهای زائد
برای جلوگیری از عوارض جانبی بعد از لیزر موهای زائد آماده شدن برای آن اهمیت زیادی دارد که شامل:
مراقبت از پوست قبل از درمان
برای آماده شدن برای درمان، پیروی از چند دستورالعمل زیر ضروری است.
- در مرحله اول، حداقل 2 هفته قبل از برنزه کردن خودداری کنید.
- استفاده از محصولات موضعی حاوی رتینول یا اسید گلیکولیک را حداقل 5 روز قبل از جلسه خود متوقف کنید.
- در روز جلسه لیزر از انجام ورزش و استفاده از مرطوب کنندهها ، روغنهای بدن ، ادکلنها یا عطرها در ناحیه درمان خودداری کنید.
- علاوه بر این، مطمئن شوید که ناحیه درمان را 1 تا 2 روز قبل از جلسه برنامه ریزی شده اصلاح کنید تا از نتایج مطلوب آن اطمینان حاصل کنید.
درک عوارض جانبی بالقوه مانند تغییر رنگ پوست و جوش بعد از لیزر موهای زائد بسیار ضروری است. در حالی که این اثرات معمولاً موقتی و قابل کنترل هستند، پیروی از دستورالعملهای قبل و بعد از درمان برای به حداقل رساندن خطر بسیار مهم است. علاوه بر این از سایر عوارض جانبی احتمالی مانند قرمزی ، آکنه ، هایپرپیگمانتاسیون پس از التهاب ، کهیر و رشد مجدد مو آگاه باشید که اغلب با مراقبت مناسب قابل درمان هستند. با اقدامات احتیاطی مناسب و اقدامات پس از درمان، میتوانید از حذف موهای زائد در طولانی مدت با حداقل عوارض جانبی لذت ببرید.