کاشت مو برای چه کسانی مناسب است؟ | کاندیدای مناسب پیوند مو

جراحی کاشت مو یک گزینه عالی برای کسانی است که می‌خواهند موهای طبیعی را به دست آورند متأسفانه، همه افراد برای این روش مناسب نیستند. در ادامه برخی از عوامل کلیدی وجود دارد که در طول مشاوره شما به آن‌ها توجه خواهیم کرد تا مشخص کنیم آیا شما کاندید مناسبی برای جراحی کاشت مو خواهید بود یا خیر.

اگر به دنبال جراحی پیوند مو هستید، ضروری است که در طول تجربه خود به خوبی آگاه باشید. پیوند مو می‌تواند تأثیرات تغییر دهنده زندگی بر افرادی که واجد شرایط هستند داشته باشد. پیشرفت‌های علم پزشکی، روش‌های کاشت مو را از نظر ظاهری دقیق‌تر و طبیعی‌تر از همیشه کرده است و به مردان و زنان گزینه‌های بیشتری برای مقابله با ریزش مو می‌دهد.

چه کسانی کاندیدای مناسب برای کاشت مو هستند؟

دستیابی به موهایی پُر از موهای سالم روی‌ای اکثر افرادی است که از ریزش بیش‌ازحد مو یا از کاهش خط مو رنج می‌برند. کاشت مو اغلب پاسخی برای این مشکلات است زیرا یک راه‌حل طبیعی و طولانی‌مدت ارائه می‌دهد. بااین‌حال، همه افراد به دلایل مختلف برای جراحی کاشت مو مناسب نیستند. بیایید ببینیم چه چیزی یک فرد را برای کاشت مو مناسب می‌کند!

شما باید کاندیدای خوبی برای رسیدن به نتایج دلخواه باشید. به‌طورکلی، سه عامل مهم وجود دارد که باید در تصمیم‌گیری در مورد مناسب بودن شما برای کاشت مو در نظر گرفته شود. این عوامل عبارت‌اند از؛ تراکم مو، سلامت عمومی و سن.

تراکم مو

عمل کاشت مو شامل استخراج فولیکول‌های مو از ناحیه اهداکننده و پیوند آن‌ها به مناطقی است که از ریزش مو یا طاسی رنج می‌برند. به همین دلیل است که تراکم مو در ناحیه اهداکننده برای موفقیت عمل کاشت مو بسیار مهم است. ناحیه اهداکننده باید دارای تعداد کافی فولیکول موی سالم و مناسب برای پیوند باشد. این فولیکول‌های مو نیز باید به‌اندازه کافی قوی باشند تا در طول فرآیند پیوند زنده بمانند.

هنگام تعیین این که آیا یک فرد کاندید مناسبی برای کاشت مو خواهد بود یا خیر، تراکم موهای اهداکننده یکی از مهم‌ترین عوامل است. بیمارانی که تراکم موی اهداکننده بالایی دارند عموماً کاندیدهای خوبی برای کاشت مو هستند.

بیمار با ناحیه اهدایی که دارای حداقل 80 گرافت در هر سانتی‌متر مربع است، کاندیدای عالی است. از سوی دیگر، بیمارانی که تراکم موی اهداکننده کمتر از 40 گرافت در سانتی‌متر مربع دارند، کاندیدای ضعیفی برای ترمیم مو هستند و باید انتظارات واقع‌بینانه از آن‌ها داشته باشیم.

سلامت عمومی

با توجه به این‌که عمل کاشت مو یک فرآیند جراحی است برای رسیدن به نتایج موفقیت‌آمیز باید در سلامت کامل باشید. به همین دلیل است که جراح شما مطمئن می‌شود که یک سری آزمایش برای ارزیابی ایمنی و مناسب بودن شما انجام می‌شود. تاریخچه پزشکی و سلامت قلب شما قبل از تصمیم‌گیری در مورد این‌که آیا کاندید مناسبی برای کاشت مو هستید یا خیر موردبررسی قرار می‌گیرد.

برای این‌که کاندیدای مناسبی برای کاشت مو باشید، باید از سلامت عمومی خوبی برخوردار باشید. این به شما کمک می‌کند تا به‌سرعت بهبودیافته و از عوارض جلوگیری کنید. اگرچه کاشت مو یک روش ساده است که تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، اما چند بیماری وجود دارد که ممنوعیت پیوند مو برای این افراد وجود دارد این بیماری‌ها عبارت‌اند از:

  • بیماری خود ایمنی فعال
  • دیابت کنترل نشده
  • فشارخون کنترل نشده
  • افراد مبتلابه هپاتیت
  • بیمارانی که به بی‌حسی موضعی حساسیت دارند
  • برخی بیماری‌های پوستی مانند کلوئید و پمفیگوس
  • عفونت‌های شدید سیستمیک و پوست سر

بیمارانی که موارد منع جراحی دارند ممکن است رشد ضعیف و نتایج کمتر از حد مطلوب جراحی را تجربه کنند و در برخی موارد حتی ممکن است تراکم مو بدتری را به دلیل تشدید بیماری زمینه‌ای مو تجربه کنند.

سن

یکی دیگر از عوامل مهم در مناسب بودن کاشت مو، سن است. از آنجایی که ریزش مو فرآیندی است که مراحل مختلفی را طی می‌کند و در طول سال‌ها تسریع می‌یابد بسیار مهم است که تعیین کنید در چه مرحله ریزش مو هستید. معمولاً مردان و زنان بالای 25 سال که بیش از 2 سال ریزش مو را تجربه می‌کنند و روش‌های درمانی و دارویی در ریزش مو آن‌ها تأثیر نداشته است، پیوند مو گزینه مناسبی است.

بر اساس گزارشات انجمن بین‌المللی پیوند مو (ISHRS)، اکثر بیماران پیوند موی مرد در سنین 30 تا 39 سال بودند. اگرچه هیچ محدودیت سنی برای کاشت مو وجود ندارد، کاندیدای ایده‌‌‌آل بالای 25 سال سن است.

افراد زیر 25 سال باید گزینه‌های دیگری را در نظر بگیرند، در درجه اول درمان‌های دارویی برای ریزش مو را باید امتحان کنید اگرچه مقابله با ریزش مو در سنین پایین می‌تواند ناراحت‌کننده باشد، کاشت مو خیلی زود به ندرت ایده خوبی است.

ریزش مو با الگوی مردانه یک وضعیت پیش‌رونده است که با گذشت زمان بدتر می‌شود و در حالی که کاشت مو ممکن است تسکین موقتی داشته باشد، ممکن است طی چند سال فرد پشیمان شود.

مردانی که موهای خود را خیلی زود از دست می‌دهند، بیشتر در سنین بالاتر از ریزش موی شدید رنج می‌برند و اگر چنین باشد، بیماران برای 10 تا 15 سال آینده به دنبال کاشت مو خواهند بود. در نهایت، موهای اهداکننده کافی برای مقابله با ریزش مو ندارند و ممکن است با تکه‌های موی جدا شده روی سر طاس مواجه شوند.

علاوه بر این، جراح کاشت مو در حال حاضر نمی‌تواند با خیال راحت، حد واقعی ناحیه اهداکننده را تعیین کند و خطر پیوند فولیکول‌هایی را که در برابر آندروژن مقاوم نیستند و بعداً می‌ریزند در خطر است. تنها پس از تثبیت ریزش مو با استفاده از دارو و مشخص شدن الگوی طاسی می‌توان به کاشت مو نگاه کرد.

کلینیک سینایار به بیماران زیر 25 سال توصیه می‌کند که حداقل 2 تا 3 سال قبل از کاشت مو درمان‌های پزشکی در زمینه ریزش مو را امتحان نمایند. هیچ محدودیت سنی بالایی برای عمل کاشت مو وجود ندارد. تا زمانی که بیمار سالم باشد، می‌تواند تحت عمل کاشت مو قرار گیرد.

چه کسانی کاندید کاشت مو نیستند؟

برخی از افرادی که شرایط خاصی دارند متأسفانه نباید جراحی کاشت مو انجام دهند. به عنوان مثال: از آنجایی که برای کاشت مو نیاز به فولیکول‌های موی سالم آماده پیوند است، افرادی که از طاسی کامل از جمله ناحیه اهداکننده رنج می‌برند، کاندیدای کاشت مو نیستند. افرادی که مشکلات سلامتی جدی دارند که مانع از انجام عمل جراحی می‌شود نیز برای عمل کاشت مو مناسب تلقی نمی‌شوند.

به‌طور مشابه، افرادی که حساسیت دارند یا به داروهای بیهوشی و بیحسی واکنش نشان می‌دهند و افراد مبتلابه ایدز برای عمل کاشت مو مناسب نیستند. بااین‌حال در شرایط خاصی بیماران HIV مثبت می‌توانند عمل جراحی کاشت مو انجام دهند.

همچنین باید مراقب باشید اگر هموفیلی دارید که وضعیتی است که از لخته شدن خون به‌طور طبیعی جلوگیری می‌کند. این وضعیت ممکن است به این معنی باشد که جراح شما نمی‌تواند خونریزی احتمالی را در طول عمل کاشت مو متوقف کند. به یاد داشته باشید که در صورت داشتن هر یک از این شرایط، باید جراح خود را مطلع کنید و یک سری آزمایشات لازم را برای تعیین کاندیداتوری خود انجام دهید.

ویژگی‌های مختلف مو چگونه روی روش کاشت مو تأثیر می‌گذارد؟

علاوه بر تراکم مو، شرایط سلامتی و سن، برخی از ویژگی‌های مو نیز می‌تواند بر میزان مناسب بودن شما برای کاشت مو تأثیر بگذارد. اگرچه این ویژگی‌ها ممکن است لزوماً مانع از انجام کاشت مو نشوند اما می‌توانند بر موفقیت عمل شما تأثیر بگذارند. این ویژگی‌ها عبارت‌اند از:

  • ضخامت مو
  • نوع مو
  • انعطاف‌پذیری پوست سر
  • نوع ریزش مو
  • ثبات ریزش مو
  • انتظارات واقع‌بینانه

ضخامت مو

ضخامت مو می‌تواند بر تعداد گرافت‌های موی مورد نیاز برای یک نتیجه موفق و ظاهر کامل مو تأثیر بگذارد. کسانی که موهای ضخیم‌تری دارند معمولاً به پیوندهای موی کمتری نیاز دارند زیرا تارهای موی ضخیم‌تر می‌توانند ظاهر موهای پرتر و سالم‌تری داشته باشند. به همین دلیل است که افرادی که موهای نازک‌تری دارند ممکن است به تراکم موی بالاتری نیاز داشته باشند تا به عنوان کاندیدای مناسب برای کاشت مو در نظر گرفته شوند.

نوع مو

کالیبر مو، رنگ مو و فر مو سه ویژگی مهم زیبایی برای بیماران کاشت مو هستند. به‌طورکلی، بیمارانی که موهای ضخیم‌تری دارند باید نسبت به افرادی که موهای نازک‌تری دارند، به نتایج بهتری دست یابند. این به این دلیل است که طاسی زمانی ظاهر می‌شود که نور به موها نفوذ کند و از روی پوست سر منعکس شود.

کاشت مو برای انواع موهای مجعد با بافت آفریقایی معمولاً چالش برانگیزتر از کاشت مو برای انواع موهای صاف است. اهمیت این موضوع به این دلیل است که موهای مجعد معمولاً همان رفتار مجعد را در زیر خود دارند که فرآیند کشیدن را پیچیده‌تر می‌کند.

پیوند مو همانند دیگر جراحی‌ها یکسری عوارض دارد که جهت اطلاع از خطرات پیوند مو  و نحوه پیشگیری از آن‌ها می‌توانید به مطلب عوارض کاشت مو مراجعه نمایید.

انعطاف‌پذیری پوست سر

انعطاف‌پذیری پوست سر فاکتور مهمی است زیرا بر میزان آسانی برداشت فولیکول‌های مو از پوست سر تأثیر می‌گذارد. برداشتن فولیکول‌های مو یا گرافت‌ها از یک پوست سر انعطاف‌پذیر معمولاً راحت‌تر از یک پوست سر سفت است. به همین دلیل است که عمل کاشت مو برای افرادی که انعطاف‌پذیری پوست سر بیشتری دارند، بسیار آسان‌تر و سریع‌تر است. برای بهبود انعطاف‌پذیری پوست سر، می‌توانید قبل از عمل، پوست سر خود را ماساژ دهید.

همان‌طور که در اینجا بیان می‌شود، عوامل مختلفی واجد شرایط بودن یک بیمار کاشت مو را تعیین می‌کند. شما همیشه می‌توانید برای بررسی صلاحیت رایگان با مشاوران پزشکی ما تماس بگیرید!

ثبات ریزش مو

پایداری ریزش موی بیمار همیشه در طول جلسه مشاوره در کلینیک سینایار توسط پزشک متخصص پیوند مو ارزیابی می‌شود. در مواردی که ریزش مو اخیراً تغییر نکرده یا تسریع نشده باشد و در صورتی که ناحیه گیرنده کوچک‌سازی گسترده انجام نشده باشد، می‌توان اقدام به جراحی کرد.

در مواردی که ریزش مو سریع بوده است و ناحیه گیرنده دارای درجه کوچکی بالایی است، ما معتقدیم که به نفع بیمار است که درمان دارویی را برای 6 تا 12 ماه شروع کند تا وضعیت قبل از اقدام به جراحی تثبیت شود.