کاشت مو برای افراد هپاتیتی

کاشت مو برای افراد هپاتیتی یکی از چالش‌های اساسی پزشکان و بیماران مبتلا به این ویروس است و همواره این سوال ایجاد می‌شود که کاشت مو برای افراد مبتلا به دیابت امکان‌پذیر است یا خیر.

با توجه به این که یکی از خدمات اصلی کلینیک سینایار در زمینه پیوند مو است در این مطلب به طور کامل به بررسی این موضوع پرداخته شده است و در صورتی که شما مبتلا به ویروس هپاتیت (HBV) هستید و همچنان سوالاتی برای شما مطرح شده است که در این مطلب به آن پرداخته نشده است فقط کافی است در بخش نظرات سوال خود را درج کنید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخ آن را از پزشک متخصص کاشت مو دریافت نمایید.

پیوند مو برای افراد مبتلا به هپاتیت

گاهی اوقات افرادی که مایل به کاشت مو هستند از هپاتیت B رنج می‌برند. در واقع، در میان افرادی که علاقه‌مند به انجام کاشت مو طبیعی هستند، بسیار رایج است که بپرسند آیا می‌توانند با داشتن ویروس HBV جراحی مو انجام دهند یا این که این بیماری چه تأثیری بر روی نحوه انجام عمل یا روند بهبودی بعد از کاشت دارد که در ادامه قصد داریم به تمام سؤالات پیرامون این بیماری پاسخی دقیق بدهیم.

کبد یکی از مهم‌ترین اندام‌های دستگاه گوارش است. این عضو مسئول بسیاری از مقررات در بدن ما است بنابراین کوچک‌ترین مشکل عواقب بزرگی برای کل ارگانیسم ایجاد می‌کند. هپاتیت B توسط ویروس HBV ایجاد می‌شود و عملکرد کبد را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث ایجاد چندین مشکل سلامتی (هپاتیت مزمن، سیروز یا حتی سرطان) و همچنین عوارض جانبی بسیاری می‌شود که یکی از آن‌ها می‌تواند ریزش مو باشد.

در حالی که تصور می‌شود اثرات هپاتیت B بر روی کبد می‌تواند به‌طور غیرمستقیم بر سلامت مو، پوست و ناخن تأثیر بگذارد، در واقع بسیاری از مطالعات علمی نشان داده‌اند که ریزش مو می‌تواند نتیجه مصرف دارو اینترفرون مورد استفاده در درمان هپاتیت باشد.

 

آیا بیماران مبتلا به هپاتیت می توانند کاشت مو انجام دهند؟

کاشت مو روشی است که توسط متخصص کاشت مو  یا جراح پلاستیک و  با بیحسی موضعی انجام می‌شود. در اتاق های جراحی یا محیط جراحی کاملاً استریل شده که مخصوص کاشت مو تهیه شده است، انجام می‌شود.

کاشت مو یک روش پیوند بافت است و اصولاً ریشه های مو که گرافت نامیده می‌شود یکی یکی یا به صورت نوار برداشت و در مناطقی که به مو نیاز دارد، کاشته می‌شود. اگرچه کاشت مو یک روش کاملاً جراحی نیست، اما با توجه به این که پوست سر دارای مویرگ‌های بسیار زیادی است، فرد دچار خونریزی خفیف می‌شود.

هپاتیت یک عفونت ویروسی است و 5 نوع مختلف هپاتیت وجود دارد که می‌تواند توسط عوامل مختلفی ایجاد شود. انواع گروه‌های مختلف بیماری هپاتیت عبارتند از:

  • هپاتیت A
  • هپاتیت B
  • هپاتیت C
  • هپاتیت D
  • هپاتیت E

افراد مبتلا به این بیماری موظف هستند قبل از انجام کاشت مو این موضوع را پزشک پیوند مو، مطرح نمایند تا پزشک آزمایش‌های مورد نیاز قبل از انجام عمل کاشت مو را تجویز نماید و یکسری موارد را مورد بررسی قرار دهد و در صورت محیا بودن شرایط کاشت مو انجام می‌شود.

ذکر این نکته ضروری است که عمل کاشت مو طبیعی برای همه گروه‌های مبتلا به بیماری هپاتیت قابل انجام نیست که در ادامه به طور کامل به این موضوع پرداخته شده است.

کاشت مو برای افراد مبتلا به هپاتیت A

هپاتیت A می‌تواند از طریق مدفوع، رابطه جنسی یا خوراکی منتقل شود. 99 درصد مواقع، هپاتیت A به یک بیماری مزمن تبدیل نمی‌شود و خود به خود به طور طبیعی بهبود می‌یابد. این یک نوع بسیار رایج هپاتیت است و روش کاشت مو برای بیماران مبتلا به هپاتیت A به راحتی قابل انجام است.

پیوند مو برای افراد مبتلا به هپاتیت B

هپاتیت B می‌تواند از طریق رابطه جنسی، از طریق خون یا هنگام زایمان منتقل شود. با دست دادن یا شنا کردن در استخر قابل انتقال نیست. در آزمایش های انجام شده، اگر فرد HbsAg مثبت باشد، عفونی محسوب می‌شود. 1-2 درصد از بیماران هپاتیت B مشکلات کبدی را تجربه می کنند. امکان انجام کاشت مو برای آن‌ها به دلیل خطر انتقال بیماری به تیم کاشت مو وجود ندارد.

کاشت مو طبیعی برای بیماران مبتلا هپاتیت C

هپاتیت C ویروسی است که تقریباً 80 میلیون نفر در سراسر جهان با آن مبارزه می کنند. هپاتیت C یک ویروس است که می‌تواند باعث نارسایی کبد شود. عمدتاً از طریق خون منتقل می‌شود و احتمال انتقال آن از طریق جنسی کمتر است.

با در آغوش گرفتن، بوسیدن، غذا خوردن از یک بشقاب، توالت یا شنا در استخر نمی‌توان این بیماری را منتقل کرد. با پیشرفت‌های اخیر در داروها، انواع مختلف درمان‌ها در مبارزه با هپاتیت C واقعاً موفق بوده‌اند. اگرچه می‌تواند از طریق خون منتقل شود، فردی که تحت درمان هپاتیت C قرار گرفته است، نمی‌تواند عمل کاشت مو را انجام دهد، مگر این که قبل از انجام این روش، آزمایشاتی انجام شود تا اطمینان حاصل شود که نوع بیماری از چه گونه‌ای هست.

با آزمایش HCV RNA می‌توان مشاهده کرد که بیمار ویروس فعلی در بدن خود دارد و بر این اساس می توان تصمیم گرفت که آیا امکان کاشت مو وجود دارد یا خیر. اگر بیمار در 3 ماه گذشته قبل از تاریخ عمل آزمایش RNA انجام دهد و نتیجه آن منفی باشد، هیچ مشکلی برای کاشت مو وجود نخواهد داشت. اما در هر صورت پزشک و تیم پزشکی باید از وضعیت مطلع شوند.

عمل کاشت مو برای بیماران هپاتیت D

هپاتیت D نادرترین نوع هپاتیت در سراسر جهان است. می‌تواند درست مانند هپاتیت B منتقل شود. برای این که ویروس هپاتیت D به بیماری تبدیل شود، بیمار باید هپاتیت B مثبت یا ناقل غیرفعال باشد. در صورتی که بیمار هپاتیت B در بدن خود نداشته باشد، ویروس هپاتیت D در عرض 1 هفته از بین می‌رود. برای یک بیمار مثبت هپاتیت D امکان کاشت مو وجود ندارد.

جراحی پیوند مو برای افراد مبتلا به هپاتیت E

هپاتیت E همان ویژگی‌های عفونت هپاتیت A را دارد. افرادی که هپاتیت E را پشت سر گذاشته‌اند معمولاً دوباره آن را تجربه نمی‌کنند. معمولاً بدن خود را به طور طبیعی بهبود می‌بخشد و بیمار می‌تواند پیوند مو را انجام دهد.

در نتیجه، این امکان برای برخی از انواع بیماران هپاتیتی وجود دارد که تحت عمل کاشت مو قرار گیرند. پرخطرترین گروه هپاتیت از نظر کاشت مو، هپاتیت C است. به شرط منفی بودن نتیجه آزمایش RNA بیمار، انجام کاشت مو امکان پذیر است اما ممکن است مدیریت کلینیک یا اعضا تیم کاشت مو به دلیل برخی از ملاحظات حاضر به انجام عمل کاشت مو نشود. اگر سابقه پزشکی ویروس هپاتیت دارید، لطفاً از قبل به تیم پزشکی خود اطلاع دهید.

چه کسانی در خطر ابتلا به بیماری هپاتیت هستند؟

هپاتیت B از خانواده‌ای از بیماری‌های هپاتیت ویروسی می‌آید. متأسفانه ابتلا به این بیماری بسیار آسان است. یک فرد می‌تواند در بسیاری از شرایط به ویروس HBV مبتلا شود:

  • در حالی که در مکانی در شرایط غیر استریل قرار می‌گیرند
  • در حین انجام خالکوبی با ابزار استریل نشده
  • در حالی که انجام عمل‌های دندانپزشکی یا زیبایی که در آن تداوم پوست نقض می‌شود
  • هنگام جمع‌آوری یا انتقال خون
  • در طول اقامت در بیمارستان یا در مراکز پزشکی
  • هنگام داشتن رابطه جنسی محافظت نشده با افراد ناشناس
  • ویروس HBV نیز می‌تواند از مادر منتقل شود، اگر او در دوران بارداری هپاتیت داشته باشد
  • حتی در آرایشگاه نیز خطر ابتلا به این عفونت وجود دارد

اگر هپاتیت به‌طور کامل بهبود یابد، آیا می‌توانم پیوند مو انجام دهم؟

اگر در گذشته هپاتیت B  یا انواع هپاتیت را داشته‌اید و به‌طور کامل آن را بهبود داده‌اید، انجام عمل کاشت مو مشکلی ندارد. ابتلا به این بیماری در گذشته هیچ تأثیر منفی بر عمل کاشت مو یا نتایج نهایی جراحی ندارد.

اگر شما جزء آن دسته از بیمارانی هستید که مبتلا به این بیماری هستید یا در گذشته سابقه ابتلا به هپاتیت را داشته‌اید در جلسه مشاوره کاشت مو حتما این موضوع را باید مطرح نمایید. این موضوع به ما کمک می‌کند تا آزمایشات خون را سازمان‌دهی کنیم و شما را از استرس‌های غیرضروری و اتلاف وقت نجات دهیم.

همچنین بر اساس آزمایش‌های انجام شده، مشخص می‌شود که شما کاندید مناسبی برای عمل پیوند مو هستید یا خیر.

برای تعیین وجود یا عدم وجود هپاتیتB، آزمایش HBsAg باید انجام شود. این آزمایش می‌تواند وجود آنتی‌ژن‌ها را که پروتئین‌هایی هستند که مسئول پاسخ ایمنی در برابر یک ویروس خاص از جمله ویروس هپاتیت است تشخیص دهد.

اگر اولین آزمایشی که انجام می‌دهید مثبت باشد، باید آزمایش دوم را انجام دهید. این یک اقدام ضروری است زیرا همان‌طور که پزشک در برابر سلامتی بیمار خود مسئول است در برابر کادر پزشکی و بیماران خود مسئول است و هرگز برای بیماران عمل پیوند مو را انجام نمی‌شود تا زمانی که اطمینان حاصل شود که آن‌ها هیچ بیماری عفونی ندارند.

چرا در صورت درمان هپاتیت B، اولین آزمایش وجود آنتی‌ژن را نشان می‌دهد؟

این نتایج آزمایش اول فقط وجود آنتی‌ژن را نشان می‌دهد نه بروز بیماری. هنگامی که فردی به بیماری مبتلا می‌شود، بدن ما پروتئین‌های خاصی را (آنتی‌ژن) برای محافظت در برابر آن و به عنوان پاسخ ایمنی تولید می‌کند.

این پروتئین‌ها برای مدت طولانی و گاهی برای همیشه در بدن ما باقی می‌مانند. به همین دلیل است که بیماری که در گذشته هپاتیت B داشته است، حتی پس از بهبودی، این آنتی‌ژن‌ها را در خون خواهد داشت.

بنابراین، لطفاً در صورتی که هپاتیت B یا هر بیماری دیگری دارید، قبل از کاشت مو، تمام اطلاعات لازم را در اختیار ما قرار دهید. در کلینیک سینایار ما می‌توانیم بهترین راه‌حل موجود را متناسب با شرایط فعلی به شما ارائه دهیم. به ما اعتماد کنید، همان‌طور که هزاران مراجعه‌کننده به ما اعتماد کردند و نتایج قابل قبول دریافت کردند.