آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری بی خطر است؟
لیزر موهای زائد در بارداری : بسیاری از افراد برای کاهش مو و رشد آن به لیزر موهای زائد روی میآورند که برای نواحی روی صورت، پاها، زیر بغل و ناحیه بیکینی استفاده میشود.
طبق تحقیقات آکادمی زیبایی بیش از یک میلیون نفر در سال لیزر موهای زائد انجام میدهند. اما آیا زنان باردار باید لیزر موهای زائد را انجام دهند؟ پاسخ کوتاه، به گفته بسیاری از پزشکان، منفی است.
نحوه عملکرد لیزر موهای زائد
یک پزشک یا تکنسین لیزر پرتویی از نور را به ناحیهای که میخواهید درمان کنید نشانه میگیرد. لیزر رنگدانه تیره هر مو را هدف قرار میدهد و گرما را به ساقه مو و داخل فولیکول میفرستد.
اگر گرما فولیکول را کاملا از بین ببرد، دیگر مو رشد نمیکند. اگر فولیکول فقط آسیب دیده باشد، ممکن است موها دوباره رشد کنند، اما احتمالاً ریزتر و سبکتر از قبل خواهند شد.
بارداری و موهای بدن
وقتی باردار هستید، بدن شما مملو از هورمون است. سطوح بالاتر استروژن و آندروژن میتواند باعث رشد مو در مکانهایی شود که قبلاً هرگز ظاهر نشده بودند، به خصوص در سه ماهه سوم.
شما ممکن است متوجه رشد موهای زائد روی شکم، صورت، گردن، سینهها و بازوهای خود شوید. خبر خوب این است که این رشد مو کاملاً شایع است و معمولاً پس از تولد نوزاد خود به خود از بین میرود.
هورمونهای بارداری نه تنها روی محل جوانه زدن ناگهانی مو و میزان آن تاثیر میگذارند، بلکه چرخه رشد موهای شما را نیز تغییر میدهند.
موهای سر و بدن شما همگی دارای یک مرحله رشد فعال هستند که آناژن نامیده میشود. زمانی که مو به طور کامل رشد کرد، وارد حالت استراحت به نام تلوژن میشود و پس از آن میریزد.
هورمونهای بارداری مرحله “ریزش” را به تاخیر میاندازند، به همین دلیل است که متوجه موهای ضخیمتر و پرتر میشوید.
حدود سه تا شش ماه پس از تولد نوزاد و عادی شدن هورمونهای شما، موهای اضافی میریزند. این ریزش ناگهانی مو تلوژن افلوویوم نامیده میشود.
رشد موهای ناشی از استروژن و افزایش آنها در نواحی شکم ممکن است برای شما این سوال را ایجاد کند که آیا لیزر برای موهای زائد بهعنوان جایگزینی برای اصلاح، اپیلاسیون یا استفاده از کرمهای موبر مناسب است.
آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری ایمن است؟
مجله بینالمللی درماتولوژی زنان یک بررسی در مورد ایمنی عملهای زیبایی برای زنان باردار منتشر کرد.
نتایج آن نشان داد در حالی که لیزر برای درمان بیماریهای پزشکی مانند سنگ کلیه و زگیل تناسلی در زنان باردار استفاده شدهاند، هیچ داده ایمنی برای پشتیبانی از لیزر برای روشهای زیبایی مانند لیزر موهای زائد وجود ندارد.
اگرچه لیزر موهای زائد به طور کلی یک روش بیخطر است، پزشکان و متخصصان پوست معمولاً به زنان توصیه میکنند از این روش اجتناب کنند زیرا هیچ مطالعهای برای اثبات بیخطر بودن آن برای مادران و نوزادان انجام نشده است.
چرا برای لیزر موهای زائد تا بعد از زایمان باید صبر کنیم ؟
یکی از شایعترین تغییراتی که میتواند در دوران بارداری اتفاق بیفتد، تیره شدن پوست است – وضعیتی به نام هایپرپیگمانتاسیون.
به گفته پزشکان لیزر موهای زائد زمانی موثر است که بین رنگ پوست و موهای شما تضاد وجود داشته باشد. اگر هایپرپیگمانتاسیون پوست ناحیه هدف شما را تیره کند و به رنگ موهای شما شبیه باشد، لیزر موهای زائد کارایی ندارد.
علاوه بر این، بارداری چرخه طبیعی رشد موهای شما را مختل میکند. برای اینکه لیزر موهای زائد موثر باشد، به شش مرحله درمان نیاز دارید. در حالت ایده آل، این درمانها در مرحله رشد فعال چرخه انجام میشود. اما از آنجایی که هورمونهای بارداری میتوانند طول مدت برخی از مراحل را تغییر دهند، ممکن است در مرحله اشتباهی انجام شود.
سپس مسئله حساسیت پوست مطرح میشود. بارداری باعث افزایش جریان خون در سراسر بدن شما میشود. همچنین پوست شکم و سینه شما دچار ترک پوستی میشود. انجام درمانهای لیزر موهای زائد در حالی که پوست شما در این حالت حساس است ممکن است ناراحتکننده باشد.
آیا لیزر موهای زائد میتواند بر باردار شدن تأثیر بگذارد؟
هیچ مدرکی وجود ندارد که لیزر موهای زائد بر شانس باردار شدن شما تأثیر بگذارد. اگر قصد بارداری دارید، قبل از شروع درمان لیزر موهای زائد با پزشک خود مشورت کنید.
برای اکثر افراد، کاهش رشد مو به چندین درمان نیاز دارد که در یک دوره حداکثر نه ماهه انجام میشود. این امکان وجود دارد که قبل از اینکه متوجه شوید باردار هستید تحت یک درمان قرار بگیرید که شما را در معرض خطرات مرتبط با این روش قرار میدهد، از جمله:
- تحریک پوست
- تغییر در رنگ پوست شما
- تاول زدن
- جای زخم
- رشد مجدد بیش از حد مو، در موارد نادر
جایگزینهای لیزر موهای زائد در بارداری
روشهای موقتی مانند اصلاح، اپیلاسیون، بند انداختن معمولا در دوران بارداری بیخطر تلقی میشوند. همانطور که شکل و اندازه بدن شما تغییر میکند، ممکن است برای از بین بردن موهای زائد به کمک نیاز داشته باشید.
اگر تصمیم دارید از یک متخصص زیبایی یا متخصص پوست کمک بگیرید، مطمئن شوید که مرکز تمیز است و تکنسین دارای مجوز برای انجام خدمات مورد نظر شما است.
در حالی که کرمهای موبر از نظر تاریخی برای استفاده در دوران بارداری بیخطر تلقی میشوند، هیچ مطالعهای وجود ندارد که ثابت کند مواد شیمیایی مانند پودر سولفید باریم و اسید تیوگلیکولیک برای مادران و نوزادان بیضرر هستند.
همچنین سازمان غذا و دارو گزارشهایی از واکنشهای پوستی دردناک مرتبط با این کرمها و لوسیونها ارائه کرده است. از آنجایی که تحقیقات کمی در مورد اثرات احتمالی این موضوع این موضوع وجود دارد قبل از شروع با پزشک خود صحبت کنید.
چه مدت بعد از زایمان میتوانید لیزر موهای زائد را انجام دهید؟
طبق نظر متخصصان زنان و زایمان مراقبتهای پس از زایمان یک فرآیند طولانیمدت است. در طول چند ماه اول پس از زایمان، به طور منظم با پزشک متخصص زنان و زایمان خود صحبت کنید تا در مورد تمام روشهایی که بدن شما در حال تغییر است صحبت کنید.
پزشک شما بهترین فردی است که میتواند تشخیص دهد که چه زمانی هورمونهای شما به حالت طبیعی برگشته و پوست شما آماده دریافت لیزر درمانی است. خصوصا زمانی که زایمان سزارین داشته باشید صحبت با پزشک اهمیت زیادی دارد.
آیا ادامه کار برای تکنسینهای لیزر باردار بیخطر است؟
هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد یک تکنسین لیزری که به درستی آموزش دیده و مجهز شده باشد در هنگام بارداری در معرض خطرکار با دستگاه لیزر باشد. اگر نگرانی هستید، میتوانید با پزشک خود در مورد خطرات آن صحبت کنید.
بارداری میتواند تغییرات زیادی در بدن شما ایجاد کند، از جمله رشد ناگهانی مو در نقاطی که قبلاً وجود نداشته است. بسیاری از این تغییرات در ماههای پس از زایمان برطرف خواهد شد.
اگر میخواهید مقدار موهای صورت، بازوها، شکم، پاها یا ناحیه بیکینی خود را کاهش دهید، بسته به اندازه ناحیه مورد نظر، احتمالاً شیو کردن، بند انداختن، وکس، ایمنترین کار است.