کاشت مو به روش FUT+ مزایا و معایب

کاشت مو به روش FUT یا کاشت مو نواری یکی از محبوب‌ترین تکنیک‌های پیوند مو است که در مقایسه با روش‌های دیگر مزایای بسیاری دارد. با توجه به این که عمل پیوند مو با تکنیک‌های مختلفی انجام می‌شود، برای اکثر مراجعه‌کنندگان این سوال پیش می‌آید که کدام تکنیک کاشت مو برای من مناسب است و بهترین نتیجه را از آن دریافت می‌کنم، در ادامه به طور کامل به بررسی یکی از بهترین روش‌های پیوند یعنی کاشت مو با تکنیک FUT پرداخته‌ایم.

اگر شما قصد انجام عمل پیوند مو را دارید و تمایل به کسب اطلاعات در زمینه کاشت مو FUT و نحوه انجام آن، مزایا و معایب پیوند مو با استفاده از این روش دارید فقط کافی است تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات مورد نیاز در این زمینه را کسب نمایید همچنین اگر سوالی در این زمینه دارید که در این مطلب به آن پرداخته نشده است فقط کافی است در انتهای این بخش در بخش نظرات سوال خود را مطرح نمایید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخ آن را پزشک متخصص پیوند مو دریافت نمایید.

کاشت مو FUT چیست؟

اصطلاح FUT مخفف “پیوند واحد فولیکولی” است. FUT شامل برداشتن نواری از بافت پوست سر به عرض 0.5 تا 1.5 سانتی‎‌متر و طول 5 تا 30 سانتی‌متر از پشت سر است که پس از برداشتن با بخیه بسته می‌شود. پس از برداشت نوار به طور ماهرانه، پیوندهای واحد فولیکولی جدا می‌شود که سپس به نواحی طاسی پوست سر پیوند زده می‌شود. FUT به این دلیل شناخته شده است که اجازه می‌دهد تعداد زیادی گرافت در یک جلسه پیوند شود اما یک اسکار خطی در ناحیه اهداکننده به جا می‌گذارد.

کاشت FUT از روزهای اولیه آن بخشی حیاتی از تاریخچه جراحی پیوند مو بوده است و امروزه نیز به طور گسترده انجام می‌شود و مزایای بسیاری دارد. از نظر تاریخچه کاشت مو، قبل از این که واحدهای فولیکولی جداگانه را پیوند بزنیم، موها با پانچ های بزرگ 4 میلی‌متری از پشت سر برداشته می‌شدند و سپس دوباره به پوست سر پیوند می‌زدند. این گرافت‌های بزرگ‌تر شامل 16 تا 20 تار مو یا 3 تا 4 واحد فولیکولی بودند و به عنوان پلاگ شناخته می‌شدند.

مرکز پیوند مو سینایار به سرپرستی دکتر پارسا نوایی مجهزترین کلینیک کاشت مو در اصفهان است که عمل پیوند مو با به به روز ترین تکنیک‌های روز دنیا در این مرکز انجام می‌شود جهت دریافت مشاوره رایگان فقط کافی است با شماره 09109105494 تماس حاصل نمایید.

کاشت مو FUT چگونه انجام می‌شود؟

در طول FUT، جراح نواری از پوست سر شما را، معمولاً از پشت سر شما برش می‌دهد. اندازه دقیق نوار بستگی به تعداد فولیکول‌های مورد نیاز برای پوشاندن نقاط طاس دارد. عرض نوار معمولاً از 1 تا 1.5 سانتی‌متر (0.4 تا 0.6 اینچ) تجاوز نمی‌کند. هنگامی که تک تک فولیکول‌ها از نوار برداشته می‌شوند، دوباره در پوست سر شما قرار می‌گیرند.

جراحی‌های کاشت مو بین 4 تا 8 ساعت طول می کشد. جراحی FUT عموما سریع‌تر از جراحی FUE است. اکثر افراد در طول جراحی با بی حسی موضعی که پوست سر آنها را بی حس می‌کند، بیدار می‌مانند. به طور کلی پیوند مو با روش FUT در طی چند مرحله انجام می‌شود که در ادامه به صورت نحوه انجام کاشت مو به روش FUT به صورت مرحله به مرحله توضیح داده شده است.

طراحی خط مو

جراح خط موی شما را ترسیم می‌کند، ناحیه استخراج مو را مشخص می‌کند و برای پرونده پزشکی شما عکس می گیرد. شما ممکن است این گزینه را داشته باشید که قبل از جراحی از یک قرص آرامبخش استفاده کنید. خط موی طبیعی مهم‌ترین و موثرترین فاکتور رضایت یک بیمار از عمل کاشت موی طبیعی است. کاشت موهایی که تراکم بالایی داشته‌اند ولی به دلیل ظاهر غیر طبیعی و مصنوعی خط موی جلوی سر (مانند خط موی عروسکی و یا سیخ سیخ بودن موها) با رضایت بیمار همراه نبوده‌اند.

طراحی و جهت‌دهی موهای خط مو قطعا و حتما وظیفه شخص پزشک بوده و به هیچ عنوان موردی نیست که بتوان به تکنیسین محول نمود، چراکه این تنها پزشک است که به معلومات علمی آناتومی مو و چهره اشراف داشته و به اصول طراحی خط مو، مکان ایجاد خط مو و جهت موها در هر ناحیه واقف است، البته هر پزشکی نیز ذوق و قریحه هنری ایجاد خط موی زیبا و منطبق با چهره فرد را ندارد، پس در انتخاب پزشک نیز باید دقت نمود.

کوتاه کردن موها

ابتدا موهای بخش کوچکی از پشت سر که جهت برداشت انتخاب شده است تراشیده می‌شود. این ناحیه که به آن بانک مو می‌گویند، در حدود دو تا سه بند انگشت می‌باشد. کوتاه کردن یا تراشیدن موهای بانک مو جهت استخراج گرافت مو جهت پیوند به نواحی طاس یا کم‌پشت مورد نیاز است و فرد نباید هیچ گونه نگرانی از این بابت داشته باشد.

بعد از اتمام عمل پیوند مو و سپری شدن دوران نقاهت موهای این ناحیه روند طبیعی رشد خود را دارند و بدون هیچ مشکلی رشد خواهند کرد و فرد نباید در مورد ریزش مو یا کم پشتی مو در این ناحیه بانک مو نگران باشد.

بیشتر بخوانید
سن یکی از عوامل تأثیرگذار در موفقیت جراجی پیوند مو است و افراد در همه سنین مجاز به انجام این جراحی نیستند. جهت اطلاع از بهترین سن جهت انجام عمل پیوند مو می‌توانید به مطلب سن کاشت مو مراجعه نمایید.

تزریق داروی بیحسی

با توجه به این که جراحی پیوند مو یک عمل طولانی‌مدت است در طی این جراحی بیمار به هیچ وجه بیهوش نمی‌شود و با استفاده از تزریق داروهای بیحسی به پوست سر بیمار در طول جراحی کاملا هوشیار است می‌تواند صحبت کند، کتاب بخواند و فیلم تماشا کند با این وجود که هیچ‌گونه دردی احساس نمی‌کند.

پس از طراحی خط مو و کوتاه کردن موها اولین قدم برای شروع جراحی پیوند مو، بیحس کردن پوست سر است تا بتوان جراحی را انجام داد. تزریق داروی بیحسی با استفاده از سوزن‌های بسیار ظریف انسولین خواهد بود، بسیاری از مراجعین از درد ناچیز حین تزریق بی‌حسی متعجب می‌شوند، بسیاری از افراد درد تزریق بی‌حسی را در حد تزریق بوتاکس یا کمتر از آن برمی‌شمارند

برداشت نوار از منطقه اهداکننده

بعد از تزریق داروی بیحسی، جراح می‌تواند نوار بافتی را از پشت سر بدون این که بیمار هیچ گونه درد یا ناراحتی احساس کند، جدا کند. کلید اصلی بهبود مطلوب زخم در منطقه برش اهداکننده (بانک مو)، به حداقل رساندن برش (بریدن موها و از بین بردن آن‌ها در حین برداشت)، جلوگیری از آسیب رساندن به عصب و جریان خون در اطراف فولیکول‌ها، بستن زخم بدون کشش و انجام برش تریکوفیتیک است. برش تریکوفیتیک شامل بریدن یک میلی‌متر از بافت معمولاً از لبه پایین زخم است تا موهای لبه پایینی بتوانند از طریق اسکار رشد کنند و تشخیص برش را دشوارتر می‌کند.

استخراج گرافت‌های مناسب

نوار برداشته شده به تیم تشریح داده می‌شود سپس این تیم گرافت‌ها را تشریح می‌کند در حالی که جراح برش ناحیه اهدا کننده را با استفاده از بخیه می‌بندد. برای کالبد شکافی پیوند، بخش اول این روش شامل “برش دادن” است که در آن یک ردیف مو از نوار جدا می‌شود: به بریدن یک تکه نان از روی یک قرص نان فکر کنید. به دنبال آن، برش به فولیکول‌های مو تقسیم می‌شود که به گرافت‌های 1، 2، 3 و 4 مو تقسیم می‌شوند.

پیوند گرافت‌های استخراج شده به پوست سر

پس آماده‌سازی گرافت‌های استخراج شده در نهایت این گرافت‌ها در نواحی طاس یا کم مو  قرار داده می‌شوند که معمولاً توسط تکنسین‌های کاشت مو این کار انجام می‌شود. پس از اتمام این مرحله فرآیند جراحی کاشت مو به اتمام می‌رسد و سر بانداژ می‌شود و پزشک توصیه‌ها و مراقبت‌های لازم را برای بیمار توضیح می‌دهد و پس از آن بیمار می‌تواند به خانه بازگردد.

مقایسه کاشت مو FUT با تکنیک FUE

امروزه دو روش FUE و FUT جهت انجام کاشت مو مورد استفاده قرار می‌گیرند. FUE شامل برداشتن واحدهای فولیکولی منفرد با دستگاه میکرو پانچ با اندازه 0.7 تا 1.2 میلی‌متر است (در مقایسه با پانچ های قدیمی که در دهه 1970 اندازه 4 میلی متر داشتند). سپس این واحدهای فولیکولی دوباره به نواحی طاسی پوست سر پیوند می‌شوند.

برخلاف FUT، واحدهای فولیکولی از یک نوار جدا نمی‌شوند، بلکه از قسمت‌های مختلف پوست سر گرفته می‌شوند. FUT مزایای متمایز زیادی نسبت به FUE ارائه می‌دهد و ممکن است برای بیماران خاص در شرایط خاص مفید باشد. این ممکن است برای هر بیمار صادق نباشد.

FUT همچنین این مزیت را فراهم می‌کند که با استفاده از این تکنیک می‌توان تعداد بسیار زیادی گرافت پیوند زده شود. مدت زمان عمل کاشت مو FUT در مقایسه با روش FIT کمتر است و طول زمان کمتر عمل به‌جز این که به‌راحتی و آسایش بیمار در طول عمل کمک می‌نماید، مزیت بسیار بزرگ‌تری دارد و آن این است که هرچه طول زمان بیرون ماندن گرافت‌ها از خون‌رسانی پشت سر تا رسیدن به خون‌رسانی ناحیه کاشت مو کوتاه‌تر باشد امکان زنده ماندن گرافت بیشتر است و این یکی از برتری‌های عمده کاشت مو به روش برداشت نوار می‌باشد.