عوارض لیزر موهای زائد بیکینی چیست
عوارض لیزر موهای زائد بیکینی ما میدانیم که موهای زائد ناخوشایند هستند، اما لیزر موهای زائد برای ناحیه بیکینی خطرات خاص خود را دارد. قبل از اینکه بخواهید لیزر بیکینی انجام دهید حتماً این مقاله را بخوانید. پیشرفتهای تکنولوژیکی حذف موهای زائد را آسانتر و درد آن را کمتر کرده است و از تشکیل موهای زیر پوستی جلوگیری میکند. لیزر رشد مو را کند میکند و باعث میشود نتایج آن طولانیتر شود. آیا لیزر موهای زائد ناحیه بیکینی بیخطر است؟ همه ما باید چندین بار این سؤال را در گوگل جستجو کرده باشیم، زیرا بدیهی است که لیزر موهای زائد ناحیه بیکینی یک موضوع کاملاً حساس است. اما مشکل اینجاست که از طرق مختلف، این درمان ممکن است به اشتباه انجام شود. به همین دلیل بسیار مهم است که در مورد آن با جزئیات بدانید.
برخی از عوارض جانبی عبارتند از قرمزی، تحریک و پوسته پوسته شدن پوست. ممکن است تاول و اسکار نیز ایجاد شود. اگر مراقبتهای پس از آن را به درستی انجام دهید، مانند مرطوب کردن ناحیه تحت درمان و اجتناب از گرما و قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید، به راحتی میتوان از ایجاد این عوارض جلوگیری کرد.
بهترین مرکز لیزر اصفهان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انجام لیزر موهای زائد در اصفهان می توانید با مشاوران ما در کلینیک سینایار با شماره همراه ۰۹۱۰۹۱۰۵۴۹۴ در ارتباط باشید. لیزر موهای زائد در اصفهان |
پس با ما همراه باشید که بدانید آیا موهای زائد ناحیه بیکینی شما واقعاً میتواند همه چیز را خراب کند یا خیر.در اینجا نحوه عملکرد لیزر موهای زائد آورده شده است.
عملکرد لیزر برای موهای زائد بیکینی
اساساً لیزر موهای زائد یکی از متداولترین روشهای زیبایی است که برای از بین بردن موهای زائد بدن انجام میشود.
عملکرد لیزر برای موهای زائد به این صورت است که نور پرتو لیزر میتواند به گرما تبدیل شود. نور جذب رنگدانه یا ملانین مو میشود. حالا این رنگدانه تیره نور را جذب کرده و به گرما تبدیل میکند. سپس گرما بر فولیکولهای مو تأثیر میگذارد تا از رشد مجدد مو جلوگیری کند.
خون اکسیژن لازم برای رشد فولیکول مو را در پیاز آن تأمین میکند بنابراین برای حذف فولیکول مو باید ابتدا باید از بین برود. سلولهای بنیادی که مسئول بازسازی مو هستند نیز باید از بین بروند. برای انجام این کار باید به دمای حدود ۷۰ درجه باشد. هر چه مو تیرهتر و ضخیمتر باشد رنگدانه بیشتری را در خود نگه میدارد و نور بیشتری جذب میکند.
به همین دلیل است که در دوران لیزر موها نباید اپیلاسون یا کنده شوند، زیرا اگر مو وجود نداشته باشد، نور لیزر راهی برای درمان آن فولیکول مو ندارد.
عوارض لیزر موهای زائد بیکینی چیست؟
فناوریهای لیزر و فرکانس رادیویی با القای حرارت کنترل شده در بافتهای عمیقتر، کلاژن و جریان خون را تحریک میکنند. اگر این درمانها با دقت انجام نشوند، ممکن است خطر بافت اسکار و سوختگی وجود داشته باشد.اگرچه لیزر موهای زائد دائمی نیست، اما ماندگاری آن نسبت به روشهای دیگر مانند اصلاح و اپیلاسیون بیشتر است. این به این دلیل است که با درمان ریشه مو، رشد مو را کند میکند.
به نقل از سایت clevelandclinic عوارض لیزر موهای زائد به شرح زیر است :
Laser hair removal is a procedure to remove unwanted body hair. People may want the treatment on their underarms, back or bikini area. It’s not permanent, but the results last longer than shaving or waxing. Most people need about six treatments. It’s usually safe, but side effects can include burns, scars or permanent skin discoloration.
لیزر موهای زائد روشی برای از بین بردن موهای زائد بدن است. افراد معمولا از لیزر برای زیر بغل یا ناحیه بیکینی استفاده میکنند. نتایج آن دائمی نیست، اما نتایج آن از اپیلاسیون ماندگارتر است. اکثر افراد حدودا به شش جلسه درمان نیاز دارند. لیزر موهای زائد معمولا بی خطر است ، اما عوارض جانبی میتواند شامل سوختگی، اسکار یا تغییر رنگ دائمی پوست وجود دارد.
عوارض جانبی لیزر موهای زائد شامل قرمزی و سوزش است. این عوارض جانبی بسته به نحوه ادامه درمان میتواند متفاوت باشد و این عوارض موقتی هستند و باید ظرف چند روز ناپدید شوند.
1- قرمزی و تحریک در لیزر موهای زائد واژن
در طول لیزر موهای زائد بیکینی، تکنسین لیزر از نور لیزر برای پوست نزدیک ناحیه تناسلی استفاده میکند. نور توسط پوست جذب میشود که به انرژی گرمایی تبدیل میشود. گرما میتواند به لولههای فولیکول موی اپیدرم آسیب برساند که به نوبه خود انرژی گرمایی ایجاد میکند. این کار با تضعیف ریشهها باعث ریزش موی ناحیه تناسلی میشود. گرما میتواند باعث تحریک و قرمزی پوست شود، مانند واکنش به اپیلاسیون یا کندن که از عوارض لیزر بیکینی است.
ارائه دهنده ممکن است از لوسیون موضعی یا بیحسکننده برای کمک به کاهش درد و تحریک استفاده کند. بسته به اینکه پوست شما چقدر حساس است، ممکن است احساس سوزن سوزن شدن یا حساسیت داشته باشید و درد لیزر موهای زائد معمولاً در عرض چند ساعت ناپدید میشود.
2- پوسته پوسته شدن و تاول زدن از مضرات لیزر بیکینی
پوست شما میتواند تمام رطوبت خود را در اثر گرمای لیزر از دست بدهد. از مضرات لیزر بیکینی این است که گرمای لیزر میتواند پوست شما را خشک کرده و باعث پوسته پوسته شدن یا ترک خوردن پوست شود که در نهایت منجر به ایجاد پوسته پوسته میشود. پوسته شدن طبیعی است. با این حال، شما باید از کندن پوسته پوستهها خودداری کنید به دلیل اینکه میتواند پوست جدید را در معرض آسیب قرار دهد یا باعث خونریزی، دلمه، سوزش و زخم شود.
پس از درمان، تکنسین شما یک مرطوبکننده توصیه یا ارائه خواهد کرد. ناحیه درمان را نخراشید یا نخارانید زیرا ممکن است باعث آسیب پوست شود. پس از پنج روز، میتوانید ناحیه مورد نظر را بشویید تا موهای تحت درمان از بین بروند و پوسته پوستهها در نهایت خود به خود از بین میروند. میتوانید هفتهای سه بار این ناحیه را لایهبرداری کنید.
3- سوختگی پوست در لیزر موهای زائد بیکینی
لیزرها بسته به رنگ پوست و تراکم مو میتوانند به دمای ۷۰ درجه سانتیگراد برسند. اگر لیزر به درستی استفاده نشود، میتواند باعث سوختگی شدید شود که از مضرات لیزر بیکینی است و ممکن است تا سه روز طول بکشد تا بهبود یابد.
حتی اگر مکانهای ارزانتری باشد، همیشه بهتر است این کار را به صورت حرفهای توسط تکنسین لیزر معتبر انجام دهید. ایده خوبی است که قبل از قرار ملاقات، ناحیه تناسلی خود را شیو کنید که آسیبهای پوستی ناشی از موهای سوخته کاهش یابد. تکنسین شما قبل از انجام لیزر، یک کرم بیحسکننده یا ژل خنککننده را روی ناحیه مورد نظر اعمال میکند که میتواند خطر سوختگی پوست ناشی از لیزر را کاهش دهد.
4- تغییر رنگ پوست در لیزر بیکینی
ملانین پوست شما نور لیزر را جذب میکند که به پوست شما رنگدانه میدهد. همه بیماران ممکن است به دلیل گرمای جذب شده توسط پوست دچار تغییر رنگ پوست شوند.
تغییر رنگ پوست موقتی است و در برخی موارد به سختی قابل توجه است. ممکن است متوجه شوید که پوست شما پس از لایهبرداری میتواند به رنگ طبیعی خود بازگردد.
5- جای زخم از خطرات لیزر بیکینی
ممکن است ناحیه بیکینی پس از لیزر خشک شود و این امر میتواند منجر به پوسته پوسته شدن پوست شود. اگر این پوستهها به طور منظم مرطوب نشوند و به طور طبیعی خشک شوند، در نهایت میریزند و از بین میروند. اگر بکنید و خراش دهید، باعث ایجاد زخمهای باز و اسکارهای دائمی میشود که نیاز به روشهای زیبایی اضافی دارد.
جای زخم یکی از عوارض لیزر موهای زائد نیست. با این حال، میتوان از ایجاد آن جلوگیری کرد. میتوانید بعد از لیزر به مرطوب کردن ناحیه موردنظر ادامه دهید و پنج روز بعد ناحیه شرمگاهی را لایهبرداری کنید. برای از بین بردن سلولهای مرده پوست و موهای درمان شده، حداقل سه بار در هفته لایهبرداری انجام دهید.
6- عوارض لیزر واژن برای عفونت
لیزرها تهاجمی نیستند، اما میتوانند پوست اطراف ناحیه تناسلی شما را خشک کنند، که میتواند باعث ایجاد پوسته پوسته شود که باید به عنوان یک زخم در نظر گرفته شود و از برداشتن پوسته و خراشیدن آن خودداری کنید.
عفونت ممکن است در موهای درمان شده یا فولیکولهای مو آسیب دیده نیز رخ دهد. پس از درمان، از کندن و اپیلاسیون پوست خودداری کنید تا در نهایت موهای ناحیه تناسلی خود به خود از بین بروند.
راههای جلوگیری از عوارض لیزر موهای زائد واژن
ممکن است کمترین ناراحتی یا درد را در طول فرآیند تجربه کنید اما از آنجایی که پوست و رنگ موی تیرهتر نور بیشتری را جذب میکند، میتواند دردناکتر باشد. به معنای این که آنها دمای بالاتری را تجربه خواهند کرد و ممکن است یک ساعت کامل طول بکشد، بسته به تعداد موهایی که در ناحیه تناسلی خود دارید.
ممکن است بلافاصله پس از لیزر دچار قرمزی و تورم شوید. این طبیعی است و می تواند چند ساعت طول بکشد. می توانید از یخ برای ناحیه آسیب دیده استفاده کنید. اگر در عرض چند روز پس از کاهش درد ، هنوز عوارض جانبی دارید می توانید راه حل های زیر را انجام دهید :
1- از چیدن، تراشیدن، اپیلاسیون و کندن موها خودداری کنید. که منجر به حساسیت، زخم باز، خونریزی و عفونت میشود. اگرچه موهای درمان شده در ناحیه شرمگاهی شما بلافاصله نمیریزند، اما در چند هفته آینده متوجه ریزش آن خواهید شد. سعی نکنید آنها را بچینید، وکس بزنید یا بکنید که میتواند باعث درد شود و فولیکولهای موی شما را مستعد عفونت کند. در نهایت همه آنها میریزند.
2- از گرمای بیش از حد خودداری کنید (دوش آب گرم، سونا، کمپرس گرم و غیره). پس از انجام لیزر، پوست شما به گرما، نور و سایر محرک ها حساس می شود. از دوش آب گرم، سونا، جکوزی و اشیاء گرم کننده در ناحیه تحت درمان خودداری کنید. در صورت احساس حساسیت، کمپرس سرد را روی ناحیه تناسلی قرار دهید.
3- از حمام و استخر دوری کنید. از فرو بردن ناحیه تحت درمان در آب مانند حمام یا استخر، حتی در آب سرد و گرم خودداری کنید. شما در خطر عفونت هستید. به مدت 48 ساعت از تماس ناحیه تحت درمان یا تا زمانی که ناحیه شرمگاهی به طور کامل بهبود نیافته است خودداری کنید.
4- لباس های گشاد از پارچه تنفس پذیر بپوشید. بهتر است از لباس زیر نخی با قابلیت تنفس پوست استفاده کنید . زنان می توانند دامن و لباس های گشاد بپوشند تا از محدود شدن پوست در ناحیه تحت درمان و نواحی اطراف آن جلوگیری کنند. لباس های غیر قابل تنفس می توانند باعث ایجاد ناراحتی و ایجاد اصطکاک حرارتی بین ران ها شوند که منجر به تغییر رنگ پوست می شود.
5- به مدت دو روز بعد از لیزر ورزش نکنید. حرکت به گونهای که باعث ایجاد اصطکاک در قسمت داخلی ران شما شود، میتواند باعث ایجاد گرما و آسیب بیشتر به پوست شود.
6- برای حساسیت از کمپرس سرد یا ژل آلوئه ورا استفاده کنید. می توانید از هر کدام از این موارد برای ناراحتی یا درد در طول دوره نقاهت استفاده کنید. برای جلوگیری از حساسیت پوست، مطمئن شوید که محصول آلوئه ورا شما ارگانیک است.
7- به طور منظم ناحیه تحت درمان را مرطوب کنید. لیزر می تواند پوست ناحیه شرمگاهی شما را خشک کند که می تواند منجر به پوسته پوسته شدن پوست شود. همچنین برای آبرسانی به آن و جلوگیری از تاول زدن پوست، باید پوست خود را مرطوب کنید.
8- تا یک هفته بعد از جلسه لیزر، پوست خود را از نور خورشید دور نگه دارید. به دلیل اینکه می تواند باعث تغییر رنگ دائمی پوست شود. بعد از یک هفته از کرم ضد آفتاب با حداقل SPF 30 استفاده کنید.
9- برای کمک به ریختن موهای درمان شده خود، بعد از 5 روز محل را شیو کنید. پوست شما باید پس از پنج روز به طور کامل بهبود یابد. برخی از موهای ناحیه تناسلی ممکن است در هنگام شیو کردن بریزند. همچنین پوسته پوسته شدن و سلول های مرده پوست از بین خواهند رفت.
لیزر موهای زائد بیکینی یک روش ایمن و موثر برای از بین بردن موهای زائد است. گرمای لیزر فولیکول های مو را از بین میبرد. دائمی نیست، اما نتایج آن نسبت به اپیلاسیون ماندگارتر است. اکثر افراد به درمانهای متعدد نیاز دارند. فقط یک ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی با تجربه باید این روش را انجام دهد. در غیر اینصورت عوارض جانبی آن شامل سوزش، جای زخم و تغییر رنگ دائمی پوست است.
سوالات متداول
لیزر بیکینی برای بارداری ضرر دارد ؟
انجام لیزر در دوران بارداری توصیه نمیشود. اگر باردار هستید و به دنبال لیزر موهای زائد هستید، تا بعد از زایمان صبر کنید. همچنین پزشک برای شما تجویز میکند که چند هفته بعد از زایمان صبر کنید که مشکلی برای شما ایجاد نشود.
لیزر بیکینی چند جلسه است ؟
لیزر بیکینی معمولا در 6 جلسه انجام میشود . البته تعداد جلسات به نوع پوست و مو بیمار بستگی دارد. هر جلسه لیزر حدود 30 دقیقه طول میکشد.