تزریق چربی به ساق پا+مزایا و معایب
تزریق چربی به ساق پا یکی از روشهای طبیعی و ماندگار جهت افزایش حجم ساق پا است که این روش برای افرادی که پاهای نحیف و لاغر دارند بسیار مناسب است. تزریق چربی یا انتقال چربی یکی از روشهای محبوب در جوانسازی و افزایش حجم در نواحی مختلف بدن است که اگر توسط پزشک متخصص و باتجربه انجام شود هیچگونه عارضهای برای فرد نخواهد داشت.
با توجه به این که تزریق چربی در نواحی مختلف بدن قابل انجام است در این مطلب به طور اختصاصی به فرآیند تزریق چربی به پا پرداختهایم و مزایا و معایب این روش، نحوه انجام آن و کاندیدای مناسب جهت انتقال چربی به پا را مورد بررسی قرار دادهایم.
تزریق چربی پا چیست؟
به برداشتن چربی از یک ناحیه از بدن و تزریق آن به قسمتهای دیگر بدن برای حجم دهی و از بین بردن چین و چروک و جوانسازی، تزریق چربی میگویند.تزریق چربی پا یک روش جراحی نیمه تهاجمی است که در آن چربی اضافی از نواحی مختلف بدن با لیپوساکشن برداشته شده و به نواحی که چربی آن از دست رفته منتقل میشود بنابراین باید در محیط کاملا استریل و بهداشتی انجام شود.
تزریق چربی یک عمل سرپایی است که با بیحسی انجام میشود و روند آن اینگونه است که ابتدا چربی از پهلو، شکم یا ران بیمار گرفته میشود و پس از آمادهسازی توسط سوزن مخصوص (کانولا) به ناحیه مورد نظر در زیر پوست تزریق میشود. دوره نقاهت تزریق چربی یک الی دو هفته است و پس از عمل، ناحیهای که در آن تزریق چربی انجام شده است دچار ورم و کبودی میشود.
تزریق چربی پا چگونه انجام میشود؟
زیبایی و اصلاح ساق پا معمولاً با تزریق چربی انجام میشود، فرآیند تزریق چربی به ساق پا کمی زمانبر است و در طی چند مرحله انجام میشود. ابتدا مناطقی که قرار است چربی از آنجا استخراج شود و نواحی که قرار است چربی به آن منتقل شوند مشخص میشوند و کانولهای لیپوساکشن در نواحی مشخص شده قرار میگیرند و چربی استخراج میشود پس از فرآیند تصفیه چربی با حفظ تقارن در پاها، چربی به نواحی مورد نظر تزریق میشود.
فرآیند تزریق چربی یک عمل جراحی بدون جای زخم است. تنها برشهای 0.3 میلی متری ایجاد میشود که کانولهای لیپوساکشن میتوانند وارد شوند و از آنجایی که این برشها بین چینها پنهان می شوند، پس از جراحی هیچ جای زخمی وجود ندارد. انتقال چربی به نواحی مورد نیاز با سوزنهای مخصوص که به آنها کانولا میگویند، انجام میشود.
مدت زمان انجام عمل به تعداد، اندازه و محل اهدا و نواحی پیوند بستگی دارد. میتواند از کمتر از دو ساعت تا پنج ساعت طول بکشد. پس از عمل، بیمار باید جوراب فشاری یا کرست بپوشد که کاربرد این جوراب برای جلوگیری از ورم پا و هم برای حفظ شکل چربی و جلوگیری از آب شدن آن است.
مزایای پیوند چربی به ساق پا
پیوند چربی انقلابی در نحوه بهبود کانتور ساق پا و ران و اصلاح سایر مشکلات بافت نرم روی پاها ایجاد کرده است. پیوند ساختاری چربی شامل برداشت چربی از نواحی مختلف بدن شما است سپس آن چربی به پاهای شما تزریق میشود تا اثر دلخواه شما ایجاد شود. برخی از مزایای تزریق چربی به ساق پا عبارتند از:
- روشی ایمن و کم عارضه
- مشکلات بافت نرم ناشی از جراحات، جراحیها و تزریقات را برطرف کنید.
- تقویت یا شکل دادن به ساختار پا.
- قرینهسازی ساق پا
- روشی کم تهاجمی در زیباسازی و جوانسازی ساق پا
- بدون نیاز به بیهوشی و بخیه
عوارض تزریق چربی به ساق پا
پیوند چربی نسبت به جراحی پلاستیک مانند ایمپلنت ساق پا کمتر تهاجمی است و خطرات کمتری دارد. با این حال همانند هر نوع جراحی دیگر ممکن است عوارض داشته باشد برخی از عوارض جانبی تزریق چربی ساق پا عبارتند از:
- خونریزی
- عفونت
- جای زخم
- گلوله شدن چربیهای تزریق شده
- قرار دادن چربی زیاد یا خیلی کم
- تورم
- کبودی
تیم جراحی پیوند چربی برای کاهش احتمال بروز چنین مشکلاتی باید تجربه لازم در این زمینه داشته باشد تا فرد بهترین نتیجه را دریافت نماید.
کاندیدای مناسب جهت انتقال چربی به پا
پیوند ساختاری چربی باعث حرکت چربی بین نقاط مختلف بدن میشود. از آنجایی که خطر رد یا واکنش آلرژیک وجود ندارد، این روش به هیچ فرد خاصی محدود نمیشود. هم مردان و هم زنانی که از شکل و ظاهر پاهای خود ناراضی هستند یا مشکلات ناشی از ضربه یا بیماری مادرزادی دارند، میتوانند از پیوند چربی بهرهمند شوند.
تزریق چربی پا برای افرادی که میخواهند کاهش حجم یا بدشکلیهای پا را اصلاح کنند توصیه میشود. این روش برای کسانی که حجم پاها را از دست دادهاند یا میخواهند فرم آنها را بهبود بخشند ایدهآل است.
همچنین، کسانی که میخواهند عدم تقارن در پاها را اصلاح کنند یا در نواحی خاصی ظاهر کاملتری داشته باشند، ممکن است تزریق چربی به پا را نیز در نظر بگیرند. با این حال، مراجعهکنندگانی که قصد انجام این جراحی زیبایی را دارند باید از سلامت عمومی خوبی برخوردار باشند و کاندیدای مناسبی برای عمل جراحی باشند که با این موضوع باید توسط پزشک مورد تائید واقع گردد.
نکات قبل از انجام انتقال چربی به ساق پا
قبل از انجام این روش، با پزشک خود ملاقات خواهید کرد که اطلاعاتی در مورد این روش به اشتراک می گذارد، سابقه پزشکی شما را بررسی می کند و هر گونه نگرانی ممکن است شما را برطرف کند.
قبل از جراحی دستیار پزشک چندین عکس از پاهای شما از زوایای مختلف میگیرد. جراح شما از این عکسها برای ایجاد طرحی برای عمل استفاده میکند و آن را با شما در میان میگذارد که شما میتوانید تغییراتی در آن طرح درخواست کنید و نظر خود را به پزشک منتقل کنید.
مراحل انجام تزریق چربی به پا
قبل از عمل، تیم جراحی محل اهدا و پیوند را با قلمهای رنگی علامتگذاری میکنند تا محل برداشت و قرار دادن چربی را مشخص کنند. جراح ممکن است چربی را از یک یا چند محل جمعآوری کند.
پس از برداشت چربی، تیم از یک سانتریفیوژ برای حذف اجزای ناخواسته مانند روغن، آب و خون از چربی استفاده میکند. این فرآیند چربی را تصفیه و غلیظ میکند و آن را برای پیوند ایده آل میکند.
هنگام قرار دادن چربی در محل جدید خود، تیم جراحی از بهترین تکنیکها برای ایجاد ظاهر بهتر استفاده میکنند.
مراحل تزریق چربی به ساق پا | |
مرحله اول | ابتدا نواحی مورد نظر که قرار است چربیها از آنجا استخراج شوند مشخص میشود |
مرحله دوم | ناحیه مورد نظر بیحسی تزریق شده و سپس توسط دستگاه ساکشن حجم مورد نیاز چربی خارج میشود. |
مرحله سوم | عملیات خالصسازی چربی انجام میگیرد و مواد اضافه مانند خون و سایر مایعات از چربی جدا میشوند. |
مرحله چهارم | چربی تصفیه شده توسط کانولا به ناحیه ساق پا تزریق میشود. |
مراقبتهای بعد از تزریق چربی به ساق پا
برای دریافت بهترین نتیجه بعد از فرآیند تزریق چربی و جلوگیری از بروز عوارض بیمار موظف است توصیههای پزشک را رعایت نماید و مراقبتهای ضروری و مورد نیاز در این زمینه را انجام دهد در ادامه برخی از مراقبتهای بعد از تزریق چربی به پا شرح داده شدهاند که عبارتند از:
- از فشار دادن یا ماساژ دادن ناحیهای که چربی به آن تزریق شده است به مدت 7تا 10 روز پرهیز کنید.
- به مدت 2 هفته از گن برای ناحیه ای که چربی برداشته شده است استفاده کنید.
- فرد باید بعد از تزریق چربی تا چند روز جوراب فشاری یا کرست بپوشد.
- برای کاهش تورم و التهاب میتوانید از کمپرس یخ استفاده کنید و ذکر این نکته ضروری است که نباید کمپرس یخ را روی پای خود ماساژ دهید.
- در صورت بروز درد میتوانید از مُسکنهایی که توسط پزشک تجویز شده است، استفاده کنید.
- تا چند روز از انجام فعالیتهایی که پای شما را درگیر میکند، خودداری کنید.
- روز اول مجاز به استحمام نیستید ولی از روز دوم استحمام مانعی ندارد در حین حمام باید به آرامی ناحیهای که چربی تزریق شده است را شستشو دهید.
- به اندازه کافی آب بنوشید.
- تا هفته سوم از حمامهای طولانی، سونا و فضاهای گرم پرهیز کنید.
- انجام ورزش و فعالیتهای بدنی سنگین همچنین رفتن به شنا و استخر تا چند روز بعد از تزریق چربی ممنوع است.
دوران نقاهت تزریق چربی به پا
دوره نقاهت پیوند چربی ساق پا به تعداد و اندازه مناطق تحت درمان بستگی دارد. در مواردی که شامل بازوها و پاها میشود، روند بهبودی میتواند سریعتر اتفاق بیفتد و بیماران میتوانند در عرض چند روز به سر کار بازگردند. مقداری تورم در هر دو ناحیه اهدا کننده و پیوند شده وجود خواهد داشت. تمام تورم ها باید در عرض سه تا شش ماه برطرف شود، و تورم محلهای اهداکننده مدت بیشتری طول می کشد تا فروکش کنند.
هزینه تزریق چربی به پا
برای تزریق چربی به ساق پا قیمت دقیقی نمیتوان مشخص کرد و ممکن است هزینه آن در افراد مختلف، فرق داشته باشد. هزینه تزریق چربی به ساق پا به عواملی همچون؛ میزان مهارت و تخصص پزشک، تجهیزات مصرفی، میزان چربی مورد نیاز جهت تزریق، تکنیک مورد استفاده در تعیین قیمت تزریق چربی تأثیرگذار هستند.
ماندگاری تزریق چربی به ساق پا
چربی پس از پیوند به راحتی آسیب میبیند و نیاز به رعایت مراقبتهای بعد از تزریق دارد اما این روش میتواند بسیاری از مشکلات را اصلاح کند. اگر فرآیند تزریق چربی به صورت اصولی و توسط پزشک متخصص در این زمینه انجام شود در مقایسه با دیگر روشهای ماندگاری طولانی مدت دارد و نتایج آن ماندگار خواهند ماند.
قابل ذکر است که سوخت و ساز چربی در بدن افراد مختلف متفاوت است بنابراین با توجه به این موضوع مدت ماندگاری تزریق چربی به پا در افراد مختلف، متفاوت است.
ماندگاری تزریق چربی به ساق پا چقدر هست؟
درود
بستگی به لایف استایل فرد داره ، اگر لاغر بشه زودتر از بین میره و ماندگاری تزریق چربی به پا بین 2 تا 4 سال حداقل هست و برای بعضی از افراد حتی ممکن مادامالعمر باشه.