پی آر پی صورت – مزایا، معایب و هزینه PRP

پی آر پی صورت یک درمان ضد پیری بسیار محبوب است. روش جوانسازی صورت با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) از خون شما برای تقویت تولید کلاژن و تحریک فاکتورهای رشد استفاده می‌کند.

جوانسازی صورت با PRP، پوست صورت شما را بدون جراحی احیا می‌کند. ترکیب دو روش پی آر پی صورت و تزریق فیلرهای پوستی با یکدیگر، یک روش جایگزین برای لیفت صورت با جراحی هستند.

با توجه به این که امروزه انجام پی آر پی کاربردهای مختلفی در پزشکی دارد در این مطلب به طور اختصاصی تأثیر پی آر پی بر جوانسازی صورت و مزایای آن، نحوه انجام پی آر پی صورت، مراقبت‌های قبل و بعد از انجام PRP صورت، تعداد جلسات مورد نیاز، دوره نقاهت این روش درمانی و هزینه پی آر پی صورت مورد بررسی قرار گرفته است.

تزریق PRP صورت چیست؟

PRP صورت یک درمان زیبایی است که شامل تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) به صورت است. پی آر پی باعث بهبود در سطح سلولی می‌شود. هنگامی که PRP به پوست تزریق می‌شود، می‌تواند به بهبود بافت، کاهش چین و چروک و تحریک رشد کلاژن جدید کمک کند.

خون ما حاوی پلاسما، گلبول‌های قرمز، گلبول‌های سفید و پلاکت است. پلاسما قسمت مایع خون ما است و از آب و پروتئین تشکیل شده است. پلاسما همچنین به گلبول‌های خون، گلبول‌های سفید و پلاکت‌ها در حرکت در بدن کمک می‌کند. پلاکت‌ها به لخته شدن خون و تولید پروتئین‌های فاکتور رشد ضروری برای بهبودی کمک می‌کنند.

جوانسازی صورت با PRP از غلظت پلاکت‌ها و پلاسما از خون شما برای کمک به التیام و بازسازی پوست شما استفاده می‌کند. فاکتورهای رشد در پلاکت‌ها برای پوست ما حیاتی است تا آن را جوان‌تر پر از الاستین نگه دارد.

برای شروع این فرآیند، یک متخصص پزشکی یک ویال کوچک خون از شما می‌گیرد سپس ویال را در دستگاه سانتریفیوژ قرار می‌دهند تا پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) را از گلبول‌های قرمز و سفید جدا کند. این فرآیند پلاکت‌ها را متمرکز می‌کند و تعداد آ‌ن‌ها را چندین برابر بیشتر از حد معمول افزایش می‌دهد.

پزشک شما می‌تواند محلول PRP را به صورت موضعی مانند سرم استفاده کند، آن را در ترکیب با میکرونیدلینگ برای جذب بهتر استفاده کند یا آن را مانند سایر تزریقات مانند بوتاکس یا فیلر به صورت تزریق کند.

بیشتر بدانید
یکی از کاربردهای پی آر پی درمان ریزش مو و جلوگیری از آن است که جهت کسب اطلاع بیشتر در مورد این روش درمانی، تعداد جلسات مورد نیاز و مزایا و معایب آن می‌توانید به مطلب پی آر پی مو در اصفهان مراجعه نمایید.

پی آر پی صورت چگونه انجام می‌شود؟

ابتدا پزشک کرم بیحس کننده را روی صورت شما اعمال می‌کند در حالی که کرم حالت بیحسی روی پوست شما ایجاد می‌کند، مقدار کمی خون از بازوی شما می‌گیرند سپس این خون در یک دستگاه سانتریفیوژ قرار می‌گیرد تا پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) استخراج شود.

هنگامی که PRP آماده شد، ارائه دهنده از یک دستگاه میکرونیدلینگ برای ایجاد میکروکانال روی سطح پوست شما استفاده می‌کند. این دهانه‌های کوچک بر روی دستگاه میکرونیدلینگ به PRP اجازه می‌دهد تا عمیقا نفوذ کند و اثربخشی آن را افزایش دهد. انجام این روش زیبایی معمولاً حدود یک ساعت و نیم طول می‌کشد.

پس از انجام پی آر پی  صورت، ممکن است متوجه قرمزی و تورم خفیف شوید. به گفته متخصصان پوست، این عوارض طبیعی هستند و معمولا در عرض 12 تا 24 ساعت فروکش می‌کنند. پوست شما نیز ممکن است برای چند روز کمی پوسته پوسته شود. برای به دست آوردن بهترین نتیجه، توصیه می‌شود تا زمانی که لایه برداری متوقف نشود از آرایش و قرار گرفتن در زیر نور مستقیم خورشید خودداری کنید.

مراقبت‌های قبل از انجام پی آر پی صورت

قبل از انجام پی آر پی صورت، قطع مصرف برخی مکمل‌ها و داروهایی که می‌توانند بر توانایی لخته شدن خون شما تأثیر بگذارند، بسیار مهم است. چند روز قبل از عمل، از موارد زیر اجتناب کنید:

  1. رقیق کننده‌های خون: این‌ها داروهایی هستند که برای جلوگیری از لخته شدن خون تجویز می‌شوند.
  2. آسپرین: معمولاً برای تسکین درد و سلامت قلب و عروق استفاده می‌شود اما بر عملکرد پلاکت‌ها تأثیر می‌گذارد.
  3. ایبوپروفن: یکی دیگر از مُسکن های بدون نسخه که می تواند انعقاد خون را مختل کند.
  4. سیر: با وجود فوایدی که برای سلامتی دارد، سیر دارای خواص رقیق کننده خون است.
  5. زردچوبه: به دلیل اثرات ضد التهابی آن شناخته شده است اما بر فعالیت پلاکت‌ها تأثیر می‌گذارد.
  6. آرنیکا: اغلب برای کاهش کبودی و التهاب استفاده می‌شود اما می‌تواند در لخته شدن خون اختلال ایجاد کند.

برای دریافت توصیه شخصی بر اساس وضعیت سلامتی و داروهایی که مصرف می‌کنید، با پزشک خود مشورت کنید.

بیشتر بخوانید
مروزه PRP یا پلاسمای غنی شده با پلاکت کاربرد گسترده‌ای در حوزه پزشکی و زیبایی دارد و برای درمان‌های مختلفی از این روش استفاده می‌شود. جهت اطلاع از انواع کاربردهای این روش درمانی می‌توانید به مطلب پی آر پی چیست مراجعه نمایید.

مراقبت‌های بعد از انجام پی آر پی صورت

پس از انجام پی آر پی صورت، می‌توانید انتظار درجاتی از قرمزی، تورم و حساسیت جزئی پوست را داشته باشید، این اثرات معمولا موقتی هستند و باید در عرض چند روز از بین بروند. بعد از تزریق PRP به صورت، حدود 2 تا 3 روز پس از درمان از فعالیت شدید یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید اجتناب کنید و اجازه دهید قرمزی یا تورم کاهش یابد.

بلافاصله پس از عمل باید از آرایش اجتناب شود و توصیه می‌شود دستورالعمل‌های مراقبتی که توسط پزشک توصیه شده است را رعایت نمایید. مراقبت‌های بعد از تزریق پی آر پی به صورت عبارتند از:

  1. حداقل به مدت 6 ساعت از لمس صورت خود خودداری کنید.
  2. از آرایش صورت خودداری کنید.
  3. مراقب باشید که با دست زدن، پوست‌تان تحریک نشود. در صورت نیاز به لمس صورت، دست‌های خود را با آب و صابون بشویید.
  4. پوست را به خصوص هنگام شستن و خشک کردن صورت خود مالش ندهید.
  5. برای کاهش هر گونه ناراحتی پس از درمان از داروهای مُسکن استفاده کنید. به خصوص اگر درد یا تورم شدید که بیش از 24 ساعت طول بکشد.
  6. می‌توانید از کمپرس سرد پیچیده شده در یک حوله تمیز و خشک استفاده کنید تا به کاهش تورم و درد نیز کمک کند.
  7. حداقل دو روز پس از تزریق پی آر پی به پوست صورت به پشت بخوابید و صورتتان کمی بالا باشد.
  8. همچنین باید برای حدود سه روز یا 72 ساعت از استفاده از پاک‌کننده های لایه‌بردار صورت خودداری کنید.

قرمزی بعد از پی آر پی صورت چقدر طول می‌کشد؟

به گفته متخصصان، پوست شما ممکن است بلافاصله پس از تزریق پی آر پی به صورت، قرمز و کمی متورم به نظر برسد. به طور معمول، این قرمزی می‌تواند از 12 تا 24 ساعت طول بکشد. علاوه بر این، برخی از افراد ممکن است چند روز پس از درمان، لایه برداری خفیف پوست را تجربه کنند. در حالی که قرمزی و تورم به طور کلی دردناک نیست، خارش خفیف ممکن است رخ دهد. بنابراین، اگر متوجه شدید که قرمزی تا یک روز کامل باقی می‌ماند یا لایه‌برداری خفیف در طی چند روز ادامه دارد، مطمئن باشید که این بخشی طبیعی از روند بهبودی است.