میکرونیدلینگ صورت چیست؟
میکرونیدلینگ صورت چیست؟
میکرونیدلینگ از جمله روشهای جدید برای جوانسازی و رفع مشکلات پوستی مانند جای زخم، جوش و لکههای صورت است.
در روش میکرونیدلینگ با استفاده از دستگاه مخصوص که دارای سوزنهای بسیار ریز و ظریفی است بر روی پوست سوراخهایی ایجاد میکنند و فضایی برای وارد کردن داروها فراهم میشود.
داروهای مورداستفاده در این روش معمولا حاوی ویتامین C و هیالورونیک اسید هستند. دوز این داروها نسبت به نوع آسیب پوستی فرد تعیین میشوند.
بعد از وارد شدن به لایههای پوست با تحریک سلولهای پوستی فرایند کلاژنسازی و جوانسازی را انجام میدهند.
مزایای میکرونیدلینگ صورت
با افزایش آلودگیهای محیطی، نوسانات آب و هوایی و استرسهای زندگی مدرن، پوست افراد در معرض آسیبهای مختلفی قرار میگیرد که موجب پیری زودرس و کاهش شادابی آن میشود.
خوشبختانه پیشرفتهای چشمگیر در حوزه پزشکی و زیبایی، راهکارهای مؤثری را برای مقابله با این چالشها ارائه نموده است.
یکی از روشهای نوین و کارآمد در این زمینه، میکرونیدلینگ صورت است که به عنوان روشی ایمن و موثر در جوانسازی پوست و رفع نواقص آن شناخته میشود.
کاهش چین و چروکها
مهمترین مزیت میکرونیدلینگ پیشگیری و کاهش چین و چروک های پوستی است. انجام میکرونیدلینگ باعث افزایش تولید کلاژن و الاستین در پوست و در نتیجه باعث جوانسازی پوست میشود.
درمان آکنه با میکرونیدلینگ
روش میکرونیدلینگ به دلیل استفاده از داروهای درمانی تاثیر زیادی بر روی رفع جای جوشها دارد و موجب رفع اسکار میشود.
کوچک کردن منافذ پوستی
یکی دیگر از فواید میکرونیدلینگ که موجب جوانسازی و شادابی پوست میشود، کوچک کردن منافذ پوستی است که بر اثر ترشح کلاژن و نفوذ آن به درون منافذ رخ میدهد.
پیشگیری از پیری پوست
میکرونیدلینگ با زخمهایی که بر روی سطح پوست ایجاد میکند باعث ترشح مقادیر زیادی کلاژن و الاستین میشود.
این دو ماده برای جوانسازی پوست ضروری است و ترشح آنها روند پیری پوست را بسیار کند میکند.
افزایش تاثیر محصولات پوستی
یکی از فواید این روش زیبایی، افزایش جذب محصولات مغذی پوستی است که با ایجاد سوراخ میکروسکوپی ریزی که بر روی سطح پوست ایجاد میشود روند جذب این مواد مفید را تسریع میکند.
عوارض میکرونیدلینگ صورت
با وارد شدن سوزنهای ریز و مواد خارجی به بافتهای پوست عوارضی نسبت به نوع پوست، میزان حساسیت و سن هر فرد به وجود میآید. در این بخش به بررسی معایب میکرونیدلینگ پوست صورت میپردازیم.
التهاب و قرمزی پوست
افرادی که دارای پوستهای حساس و یا آسیب دیده هستند با وارد شدن سوزنهای ریز میکرونیدلینگ به بافت پوستشان شاهد ایجاد قرمزی و التهاب در پوست خود هستند.
ایجاد زخمهای ریز بر روی پوست
سوزنهای ریز میکرونیدلینگ با نفوذ به عمق پوست باعث ایجاد زخمهای بسیاری ریزی در سطح پوست می شوند.
جهت تسریع روند ترمیم پوست و جلوگیری از عفونت، پرهیز از دستکاری این نواحی و رعایت اصول بهداشتی پس از انجام این روش، امری ضروری است.
خشک شدن پوست صورت
از دیگر عوارض میکرونیدلینگ احتمال خشک شدن پوست می باشد که در اثر کشیده شدن بافتهای پوست ایجاد می شود. با استفاده از کرمهای مرطوبکننده و لوسیون های آبرسان این عارضه برطرف میشود.
عفونت
در صورتی که متقاضیان در انتخاب مراکز زیبایی دقت کافی نداشته باشند جدیترین عارضهای که بعد از انجام میکرونیدلینگ به وجود میآید عفونت زخمها است.
در صورتی که فضای کلینیک بهداشتی نباشد و پزشک یا تکنسین در ضدعفونی کردن محل درمان یا انتخاب سوزن مناسب تجربه کافی نداشته باشد ممکن است بعد از اتمام کار زخمهای ریز عفونی شوند و مشکلاتی جدی برای فرد به وجود آید.
معایب میکرونیدلینگ پوست صورت | فواید میکرونیدلینگ پوست صورت |
التهاب و قرمزی پوست | درمان آکنه |
ایجاد زخمهای ریز روی پوست | کوچک کردن منافذ پوست |
خشک شدن پوست صورت | جوانسازی پوست |
عفونت | افزایش تاثیر محصولات پوستی |
نحوه انجام میکرونیدلینگ صورت
در روش درمانی میکرونیدلینگ، علیرغم تحملپذیر بودن درد برای بسیاری از افراد، معمولاً از بیحسی موضعی برای اطمینان از آسایش کامل بیمار استفاده میشود. این روش به دو شیوه دستی و دستگاهی قابل انجام است.
در روش دستی، ابزاری به نام درمارولر که دارای سوزنهای ریز تیتانیومی است، بر روی پوست حرکت داده میشود تا منافذی کوچک ایجاد کند. با این حال، کنترل دقیق عمق نفوذ و فشار وارده در این روش محدود است.
در روش دستگاهی، دستگاههای تخصصی با قابلیت تنظیم سرعت، عمق نفوذ و فشار، امکان ایجاد منافذ با دقت و کنترل بیشتری را فراهم میآورند. این امر منجر به دستیابی به نتایج بهتر و ماندگارتر در مقایسه با روش دستی میشود.
چه افرادی نباید میکرونیدلینگ صورت انجام دهند؟
امروزه میکرونیدلینگ برای رفع چین و چروک، روشن کردن، رفع لک و جای اسکار استفاده میشود.
با وجود مزیتهای زیادی که این روش دارد اما به بسیاری از افراد این روش توصیه نمیشود زیرا ممکن است عوارض جبران ناپذیری را برای آن ها به همراه داشته باشد.
انجام میکرونیدلینگ بر روی پوست صورت برای افراد زیر ممنوع است:
- افراد مبتلا به کلوئید
- بیمارانی که داروهای ضد انعقاد استفاده میکنند
- افراد مبتلا به دیابت
- کسانی که دچار بیماری هموفیلی هستند
مراقبتهای بعد از میکرونیدلینگ پوست
یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین بخشهای عمل میکرونیدلینگ، رعایت مراقبتهای بعد از آن است. این مرحله تاثیر بسیاری روی بازده و نتیجه کار دارد.
درصورتی که مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ را درست و اصولی انجام ندهید، میتواند نتیجه بسیار منفی روی پوست صورت شما داشته باشد. این مراقبتهای بعد از میکرونیدلینگ عبارتند از:
استفاده از کمپرس سرد: کمپرس آب سرد با کاهش جریان خون موجب کاهش قرمزی، التهاب و تورم پوست می شود.
استفاده از کرمهای ترمیمی: بعد از میکرونیدلینگ پوست رطوبت خود را از دست میدهد و دچار خشکی میشود. توصیه میشود از کرمهای ترمیمی استفاده شود تا میزان رطوبت از دست رفته پوست برای ترمیم جبران شود.
قرار نگرفتن در معرض نور خورشید: تا زمان بهبود زخمها بعد از انجام این روش نباید در طولانی مدت در معرض نور خورشید قرار گرفت. در صورت ضرورت از نقاب و ضدآفتاب مناسب استفاده کنید.
رعایت رژیم غذایی مناسب: بعد از انجام میکرونیدلینگ بهتر است از موادغذایی که به ترمیم پوست کمک میکند استفاده کنید. مصرف آناناس،ماهی،کمپوت یا نوشیدنی آلوئهورا و هر خوراکی که موجب کلاژنسازی پوست میشود باید در رژیم غذایی قرار گیرد.
عدم استفاده از مواد آرایشی: بعد از انجام میکرونیدلینگ منافذ پوست باز میشوند و استفاده از لوازم آرایشی حاوی مواد شیمیایی میتواند باعث ایجاد جوش و آکنه شود و موجب افزایش التهابات پوستی شود.
عدم استفاده از الکل وسیگار: مصرف الکل، سیگار و قلیان موجب افزایش گردش خون در زیر پوست می شود و در نتیجه پوست دچار التهابات شدید میشود. بهتر است تا ۲۴ ساعت بعد از میکرونیدلینگ از مصرف الکل و سیگار خودداری کنید.
مواد میکرونیدلینگ پوست
بافت و ساختار کوکتلهای میکرونیدلینگ باید به گونهای باشد که هر یک از عارضهها و مشکلات پوستی را از بین ببرد.
با توجه به متفاوت بودن این کوکتلها، جوابدهی آنها روی پوست صورت نیز متفاوت است و در هر جلسه نتیجه بهتری دریافت میشود. برخی از انواع کوکتل میکرونیدلینگ عبارتند از:
کوکتلهای لیفت کننده پوست: مواد تشکیلدهنده این کوکتل ها هیالورونیک اسید است که موجب رطوبترسانی به پوست میشود.
از کاربردهای اصلی این کوکتلها رفع چین و چروک و سفت کردن پوست صورت است.
کوکتل ضد لک و روشن کننده: این کوکتلها حاوی مقادیر زیادی آنتیاکسیدان است و موجب مقاومت پوست در برابر نور خوشید میشود. جهت درمان و روشنسازی لکهای پوست استفاده میشوند.
کوکتل جای جوش: یکی دیگر از این کوکتلهای میکرونیدلینگ حاوی سنتلا آسیاتیکا هستند که باعث رفع جای جوش میشوند.
کوکتل آنتی سلولیت: نوع دیگر این کوکتلها از کافئین تشکیل شدهاند که برای درمان سلولیتها مورد استفاده قرار می گیرند. این کوکتلها موجب حل شدن چربیهای اضافه پوست میشوند.